PhotoCity 2023 u Sv. Lovreču

Svečano proglašenje najboljih fotografskih radova. Prvo mjesto osvojio je Krešimir Goleš iz Šibenika

| Autor: Vanesa Begić
Pobjednička fotografija (Snimio Krešimir Goleš)

Pobjednička fotografija (Snimio Krešimir Goleš)


Svečanim proglašenjem najboljih fotografskih radova, kao i otvorenjem selektirane izložbe ovogodišnje zadane teme "Trag", priveden je kraju PhotoCity 2023 nagradni foto-natječaj, koji je došao do svog 12. izdanja.

PhotoCity već je godinama dio obilježavanja Dana Općine Sv. Lovreč. Značaj ovogodišnjeg izdanja sastoji se u činjenici da je član žirija bio poznati fotograf Damir Hoyka. Bez informacija o autorima prispjelih radova, odlučio je proglasiti najboljom fotografijom onu Krešimira Goleša iz Šibenika. Ova je fotografija među 529 prispjelih fotografija i 182 autorica i autora iz cijele Hrvatske dobila najviše ocjene, te zasluženo odnijela ovogodišnju titulu.

Drugonagrađeni dolazi iz Đurđevca, Zvonimir Šiptar, koji je svojom fotografijom "Četvrtinka" privukao pozornost i visoke ocjene. Zanimljivo je da se, kako vele organizatori, Hoyka "razbacao" pohvalama, pa su među njima Brojni su autori iz cijele Hrvatske, kao i dva autora iz lokalnog lovrečkog kluba pohvaljeni.

(Snimio  Ermano Bančić)(Snimio Ermano Bančić)

Damir Hoyka je imao i zadatak odabrati radove za tematsku izložbu za profesionalce i amatere čiji će radovi krasiti zidove Galerije Placa do kraja kolovoza. Izložba se može pogledati svakim radnim danom tijekom jutra pa sve do 16 sati, a četvrtkom i od 17 do 21 sat, te po najavi telefonski na 052/448-195 ili mail [email protected].

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter