ROVINJ

Župan i istarski gradonačelnici potpisali sporazum o suradnji: 13. RUJAN - DAN MLADIH ISTARSKE ŽUPANIJE

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

U rovinjskoj gradskoj palači potpisan je sporazum o suradnji na manifestaciji Dana mladih Istarske županije koji će se prvi puta obilježiti 13. rujna. Sporazum su, uz župana Valtera Flega, potpisali gradonačelnici Rovinja Marko Paliaga, Pule Boris Miletić, Labina Valter Glavičić, Buzeta Siniša Žulić, Pazina Renato Krulčić i Novigrada Anteo Milos, odnosno čelnici svih gradova u kojima je osnovan Savjet mladih Istarske županije.

Više o samoj manifestaciji, za koju su suglasnost dali predstavnici gradova i prvi čovjek Županije, kazala je Maura Čabran, predsjednica Savjeta mladih grada Rovinja iz kojeg je i krenula inicijativa za održavanjem Dana mladih. Najavila je da se uz tematske prezentacije za članove svih Savjeta očekuju i gosti - predstavnici mladih iz regije Friuli Venezia Giulia, Javnog zavoda za mlade "Mladi Zmaji" iz Ljubljane te Instituta za društvena istraživanja/Centra za omladinska i rodna istraživanja pri Europskoj komisiji.

- Uz radni dio, u večernjim satima održat će se i zabavni program uz nastup Night Expressa i rovinjskih bendova uz gastro potporu, rekla je Čabran. Naglasila je da je intencija da Dan mladih postane tradicionalan, odnosno da manifestacija iz godine u godinu bude organizirana u drugom istarskom gradu.

Potporu rovinjskoj inicijativi dao je predsjednik Savjeta mladih Istarske županije Alen Gržinić koji smatra da mladima treba njihov dan, dok je gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga izrazio nadu da će ova manifestacija nadići gradski te postati županijski projekt mladih. Župan Flego je pohvalio inicijativu, ustvrdivši da mladi trebaju imati svoj dan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter