veliki interes

VODNJAN: Tečaj rezidbe maslina od 26. do 28. ožujka

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Ilustracija (Arhiva G. I.)

Ilustracija (Arhiva G. I.)


Zbog velikog interesa i zadovoljstva sudionika, od 26. do 28. ožujka ponovit će se nedavno uspješno završen trodnevni tečaj rezidbe maslina. Tečaj organizira udruga ''ISTARSKO - Ekomuzej'' u sklopu Međunarodnog centra za razvoj INTERNATURAL.

Svrha tečaja o rezidbi maslina je podučiti sudionike osnovama fiziologije i biologije masline, uzgojnim oblicima, tehnikama rezidbe i alatima za rezidbu te praktičnim vještinama rezidbe mladih stabala masline, stabala u rodu, starih stabala te njihove regeneracije. Tečaj će započeti u petak 26. ožujka u 18 sati s teorijskim dijelom.

Nastavlja se u subotu i nedjelju s praktičnim vježbama tijekom kojih će polaznici moći u praksi primijeniti svoja znanja, radeći u manjim grupama na Didaktičkoj farmi koja se nalazi u sklopu OŠ Vodnjan. Polaznike će kroz tečaj voditi Edi Pastrovicchio, dipl. ing. agr. koji će uz mnogo primjera iz vlastitog stručnog iskustva sudionicima omogućiti lakše i brže usvajanje tematike.

Tečaj će završiti podjelom certifikata o sudjelovanju i degustacijom lokalnih Slow Food delicija. Cijena iznosi 650 kuna. Zbog epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen. Prijave se primaju do četvrtka 25. ožujka na telefon 099 350 3590, putem e-maila [email protected] ili putem linka http://istrian.org/tecaj_rezidbe.html.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter