lijepa sportska priča

UMAŽANIN BONO DUGONJIĆ ŽIVI ŽIVOT PUNIM PLUĆIMA Danas biciklom kreće iz Savudrije za Prevlaku. Na dva kotača od savudrijskog svjetionika do juga Hrvatske

  Želim Istru povezati sa svim ljudima dobre volje i potaknuti ljude da voze bicikl te da zdravo žive. To se pogotovo odnosi na mlade generacije, naglašava Bono Dugonjić i dodaje kako je do sada Istru prešao biciklom nekoliko puta, a želja mu je prijeći i cijelu Europu, kilometar po kilometar, dan po dan…

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ
Bono Dugonjić

Bono Dugonjić


Još jedna lijepa sportska priča kreće danas s područja Umaga, grada sporta, zapravo točno iz Savudrije. Vječni optimist, umirovljeni Umažanin Bono Dugonjić već dugi niz godina veliki je zaljubljenik u sport, naročito biciklizam, te svoje sportske pothvate ovjekovječuje zanimljivim video prilozima i fotografijama koje ljubomorno čuva u svojoj zbirci, a jednog je dana planira snimiti i pravi dokumentarni film.

Impresivni projekt

Nakon što je pandemija korinavirusa 2020. godine usporila cijeli svijet te zapravo na globalnoj razini paralizirala sportske aktivnosti, Dugonjić je odlučio ovu godinu započeti zaista impresivnim projektom pa tako danas, u ranim jutarnjim satima, kreće na još jedno veliko putovanje kojemu je cilj spojiti zapad i jug Hrvatske.

Putovanje dugo 15 dana započinje s najzapadnije točke Republike Hrvatske, rta Savudrije, a cilj je rt Oštro, na Prevlaci, ujedno i najjužnija kopnena točka Lijepe naše. Na svom će putovanju proći kroz prekrasna mjesta, pa su tako u planu Zadar, otok Vir, otok Pag, Karlobag, Vransko jezero, Šibenik, Split, Brač, Makarska, Drvenik, Hvar, Korčula, Dubrovnik i, na samom kraju, rt Oštro. Povratak, pak, planira preko Opuzena, Metkovića, Imotskog, Sinja, Knina, Murtera i, kako sam kaže, "onda lagano do doma".

Avantura na dva kotača

Valja napomenuti da ovo nije prvi put kako Bono biciklom povezuje krajnje točke naše zemlje, budući je ranijih godina biciklom povezao sjever (Sv. Martin na Muri) i krajnji istok Hrvatske (Ilok). Upitan što ga pokreće, Dugonjić o sebi kaže da svojim putovanjima biciklom želi prenijeti toplinu i ljubav Istre.

- Želim Istru povezati sa svim ljudima dobre volje i potaknuti ljude da voze bicikl te da zdravo žive. To se pogotovo odnosi na mlade generacije, naglašava Dugonjić i dodaje kako je do sada Istru prešao biciklom nekoliko puta, a želja mu je prijeći i cijelu Europu, kilometar po kilometar, dan po dan, jer jedino se tako život može zaista živjeti punim plućima.

Stoga čestitke Umažaninu, sportskom avanturistu, uz želje za uspješnom avanturom na dva kotača.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter