POREČ

BRAVO ZA POREČANE! Udruga SOS Šape prikupila tri tisuće kuna


Porečka udruga za zaštitu životinja SOS Šape u održala je humanitarnu akciju za napuštene životinje na kojoj je prikupila tri tisuće kuna. Akciju su velikodušno podržali najviše Porečani. Štand Šapa posjetili su i brojni ljubimci koji su pronašli svoje domove zauvijek iz pazinskog, porečkog i pulskog skloništa. Iz ove udruge javljaju da će prikupljeni novac ovog puta biti podijeljen na Udrugu HappyEnd Pazin, koja skrbi o 50-tak pasa i isto toliko maca, a koja djeluje na potpuno volonterskoj osnovi, te na Udrugu SOS Šape i Farmicu iz Našica.

- Ovime SOS Šape pokazuju kako za ljubav prema životinjama granice ne postoje i zasigurno svatko od nas s malo volje i truda može pomoći da se osiguraju bolji uvjeti za napuštene šapice do njihovog udomljenja. Odlučili smo pomoći Farmici, odnosno grupi mladih entuzijastičnih ljudi koji su – kako sami kažu - odlučili spasiti sve lutalice svijeta i udomiti ih. Njihov je cilj sagraditi sklonište, s obzirom da su azili koja vode udruge najracionalniji način zbrinjavanja životinja, a mi smo voljni pomoći svima koji imaju istu misiju kao i mi. S HappyEndom imamo potpisan i sporazum o suradnji te pomažemo koliko god možemo, s obzirom da je situacija jako teška, a i nedostaje volontera, poručila je predsjednica Šapa Sanja Arnold koja je pritom pozvala sve koji mogu da se uključe u šetnje nedjeljom u Pazinu jer je to vrijeme za pse iz skloništa da se socijaliziraju i provedu vrijeme u prirodi.

Dodaje da ova porečka udruga trenutno traži dom za 25 pasa i 40-ak maca, a želi pomoći i ostalim udrugama, ne samo u Istri, nego u cijeloj Hrvatskoj kako bi naša zemlja bila ljepši dom ne samo za naše sugrađane, nego i za četveronošce.

Porečani stoga pozivaju sve koji žele i mogu da doniraju za nezbrinute životinje kako bi im se osigurala hrana i veterinarski troškovi. Kontaktirati udrugu može se na Facebook stranici https://www.facebook.com/sossape/, a donirati na račun u Privrednoj banci Zagreb - IBAN broj HR79 2340 0091 1109 1187 1. Šape pozivaju sugrađane da dođu i volontirati, na bilo koji način koji njima odgovara. (T. K.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of