LABIN

U subotu se ipak održava tradicionalna manifestacija OVE GODINE MALA PETROVA, A OD IDUĆE "PRAVA"

Ovogodišnja Petrova je "mola Petrova- velikog srca", ili Petrova u srcu Starog grada, pa će se tako sav program zbivati od gornjeg dijela Titovog trga i same jezgre Starog grada

| Autor: Branko BIOČIĆ
Arhiva

Arhiva


Stoljetna tradicija slavljenja Petrove zaustavljena je prošle godine uslijed epidemioloških mjera uzrokovanih Korona virusom. Organizatoru, Gradu Labinu, bilo je žao prekinuti tradiciju sajmenog dana, a posljednjih tridesetak godina i prve ljetne fešte u Starom gradu, ali to je bilo nužno i odgovorno. Godinu dana kasnije, i dalje uz mjere opreza, svjesni obveze pridržavanja svih propisanih mjera, Petrove će ipak biti i to u subotu, 3. srpnja! Doduše, bez zvučnih glazbenih imena i zvijezda hrvatske estrade, ali zato s isto tako izvrsnim lokalnim glazbenicima koji jedva čekaju svoje nastupe.

Predstava za najmlađe

Željni događaja, i Labinjani će nakon pauze od godinu dana moći prošetati do čarobnog Starog grada i tamo sresti svoje prijatelje na čašici razgovora. Ovogodišnja Petrova je "mola Petrova- velikog srca", ili Petrova u srcu Starog grada, pa će se tako sav program zbivati od gornjeg dijela Titovog trga i same jezgre Starog grada.

Kao i svih ranijih godina, prvi će oko 20 sati zasvirati Gradski orkestar, a potom sopci RKUD-a "Rudar" iz Raše, dok će članice KUD-a "Đulistan" u šetnji gradom pokazati raskošne boje svojih nošnji. Najmlađi će kod Špine moći pogledati predstavu "Vitez željeznog srca" Teatra Naranča iz Pule i to u dva termina. Prvi u 20.30 a drugi u 21.30 sati i to zato što će kod Špine biti maksimalno dozvoljeno 100 gledatelja. U vrijeme trajanja predstava, dječicu koja ne uđu na Špinu, zabavljati će na radionicama Udruga Birikina na dvije lokacije, na Starom trgu i u Ulici Giuseppina Martinuzzi. U kasnijim satima, na Špini će se održati i prvi koncert ovogodišnjeg Labin Jazz Festivala na kojem će laganu suvremenu jazz muziku izvoditi Duo Alba&Leo.

Humanitarna lutrija

Da Petrova ne bi bila bez glazbe, bez spontane i opuštene atmosfere, bit će zadužen raško - pulski trio "Mistral", donoseći ugodne tonove kontrabasa, violine i harmonike. Za dodatni glazbeni ugođaj do 24 sata ispod kostanji na Titovom trgu brinuti će labinski duet Olja i Aleksej, ili Duo ExNew. Da je "Petrova sa srcem" dokazat će se i kupnjom humanitarne lutrije, u organizaciji Udruge žena Sveta Nedjelja "Mendula" koje će tog dana, zajedno sa svim posjetiteljima, a uz potporu TZ-a grada Labina i LAG-a Istočna Istra, nastaviti humanitarnu akciju "Djeci s ljubavlju 2". Konzumacija pića bit će dozvoljena isključivo na terasama ugostiteljskih objekata i to na za to predviđenim mjestima, a sukladno epidemiološkim mjerama.

- Ovogodišnja Petrova, iako drukčija od ranijih, bar donekle vraća nam optimizam da ćemo u što skorije vrijeme ponovno imati natrag svoj nekadašnji život. Vjerujem da će Labinjanke i Labinjani u subotu još jednom pokazati kako su odgovorni, te doći, podružiti se, a istovremeno misliti na sebe i druge, izjavio je gradonačelnik Labina Valter Glavičić.

Organizator miće Petrove je Grad Labin, a potporu pruža Turistička zajednica Grada Labina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter