BILJEŠKE IZ LABINSKE SVAKODNEVNICE

U OKU KAMERE: U Domu zdravlja postavljene nove klupice

| Autor: Branko BIOČIĆ
Nove klupice u domu zdravlja (Snimio Branko Biočić)

Nove klupice u domu zdravlja (Snimio Branko Biočić)


Ovih dana postavljene su klupice u hodniku labinske ispostave Istarskih domova zdravlja. Inicijativu je pokrenuo gradonačelnik Valter Glavičić, budući da su mu se brojni sugrađani javljali i žalili na situaciju u kojoj, zbog pandemije koronavirusa, moraju čekati ispred ambulanti svojih liječnika obiteljske medicine.

Brzom koordinacijom gradonačelnika s voditeljem labinske ispostave dr. Davorom Rimcem, trgovačko društvo Carel adriatic pokazalo je svoje društveno odgovorno poslovanje i prihvatilo inicijativu. Donacija je vrijedna oko 70.000 kuna.

"Svake godine trudimo se dati doprinos lokalnoj zajednici. Ove godine odlučili smo, uz neke od sportskih udruga, donirati i Dom zdravlja Labin ovim klupicama. Gradonačelnik Glavičić mi je skrenuo pozornost da postoji potreba s obzirom da ljudi stoje dok čekaju na red kod doktora. Odlučili smo kako ćemo donirati klupice, kao i defibrilator lokalnoj policijskoj postaji, za koji se nadamo da će pridonijeti spašavanju života u slučaju potrebe", istaknuo je Raffaele Rossi, direktor labinske tvrtke Carel Adriatic

Inače, labinski Dom zdravlja u takvom je stanju da zahtijeva jednu temeljitu rekonstrukciju i obnovu zajedno s uređenjem okoliša. O tome smo prije dva mjeseca poslali upit ravnatelju Doma zdravlja, no odgovor još uvijek nismo dobili.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter