DEFICITARNOST KADROVA

Gradonačelnik najavio sastanak s ravnateljem Istarskih domova zdravlja: POTICAJI ZA BUDUĆE ZDRAVSTVENE DJELATNIKE KROZ STIPENDIJE I SUFINANCIRANJE STANOVANJA

Dom zdravlja "Dr. Lino Peršić" Labin (Arhiva)

Dom zdravlja "Dr. Lino Peršić" Labin (Arhiva)


Alenka Verbanac (IDS) ukazala je na problem ulaza i parkiranja u stari grad pohvalivši izgradnju dvaju ugibališta u Ulici Svete Katarine koji bi trebali, prema odgovoru pročelnika Blaškovića, biti završena do kraja veljače, a novi sustav ulaza u stari grad početkom travnja

Dean Milevoj (IDS) ukazao je na aktualnom satu labinskog Gradskog vijeća na loše stanje kolnika na cesti koja prolazi kroz Vinež. Gradonačelnik Valter Glavičić mu je odgovorio da je Županijska uprava za ceste dionicu od Kožljeta do kružnog toka kod komunalnog poduzeća uvrstila u plan sanacije za ovu godinu.

Ruralni razvoj

Ivan Peršić (IDS) pitao je namjerava li se Grad prijaviti na objavljeni natječaj LAG-a "Istočna Istra" za ulaganje u pokretanje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo. Gradski komunalni pročelnik Donald Blašković najavio je da Grad namjerava prijaviti pješačku stazu u Rapcu između Omladinske i Opatijske ulice za što ima spremnu dokumentaciju i osigurana sredstva u proračunu. Naime, 20 posto investicije mora sufinancirati Grad iz vlastitih sredstava.

Alda Miletić (HSU) ukazala je na nezadovoljstvo građana dimnjačarskom službom, a Alenka Verbanac (IDS) na problem ulaza i parkiranja u stari grad pohvalivši izgradnju dva ugibališta u Ulici svete Katarine koji bi trebali, prema odgovoru pročelnika Blaškovića, biti završena do kraja veljače, a novi sustav ulaza u stari grad početkom travnja. Odgovarajući na njeno pitanje o deficitarnosti kadrova u labinskom zdravstvu gradonačelnik Glavičić najavio je sastanak s ravnateljem Istarskih domova zdravlja na tu temu te dodatno bodovanje za stipendije i sufinanciranje smještaja zdravstvenim djelatnicima.

Energetska obnova

Renata Kiršić (HNS) pitala je kada će početi energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta, a pročelnica za prostorno planiranje Anamarija Lukšić najavila je obnovu nakon izrade projektne dokumentacije i prijave na natječaj Ministarstva graditeljstva. Željo Ernečić (SDP) ponovno je ukazao da vijećnici nisu dobili odgovor Visokog upravnog suda koji je dostavljen vijeću, a gradonačelnik je zadužio stručne službe da se odgovor žurno dostavi na vijećničke klupe. Između Tanje Pejić (Vlačićeva lista) i gradonačelnika razvila se polemika o bivšim ugovorima direktora gradskih tvrtki za koje ona tvrdi da su bili menadžerski i tajni. Glavičić joj je odgovorio da su to bili ugovori o radu koji su sada javni i svima dostupni. Pejić nije bila zadovoljna odgovorom. (Branko BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter