Nakon dvije pandemijske godine na fažanskom su se trgu opet solile srdele. Manifestacija s najduljom tradicijom i ove je godine privukla maksimalni broj sudionika, pa su tako s roditeljima opet i veći broj djece slagala u "važe" malu plavu ribu. U 40 ekipa bilo je najmanje 80 sudionika.
Danas je zadnja ura za taj posao, jer sutra kreće lovostaj i potrajat će mjesec dana. Fažanci su dobro tempirali manifestaciju "Ća ribari znaju". U kampu i okolnim objektima već se odmaraju brojni gosti koji su bili i na trgu.
Ne zaboravimo na zaslužne za ovu priču, a to su direktorica TZO-a Fažana Melita Peroković i idejni začetnik i uporni provoditelj Škole soljenja sardela Budimir Žižović, poznati novinar i gastronom.
Manifestacija koja promovira ribarsko nasljeđe i tradiciju Fažane ove godine održava se 17 put i jedna je od prvih takvih aktivnosti.
Danas je održana gastro radionica filetiranja i mariniranja ribe. U sklopu "Ribarice kod Paola i Nine" prikazale su se fažanske ribarnice iz 30-ih godina prošlog stoljeća.
Da ne pofali i drugih okusa pobrinuli su se i pršutari među kojima i oni sa Stancije Buršić iz susjednog Vodnjana.
Izložbu likovnih radova na temu mora, ribarske prošlosti i sadašnjosti pokazali su mališani dječjih vrtića "Sunce", "Fažana" i "More" iz Valbandona. Za djecu je upriličena i kreativna radionica "Ribica srdelica", dok su za glazbeni dio programa bili zaslužni Erik Balija i klapa Intriga.