ROVINJ

ADRIS O TURISTIČKIM REZULTATIMA: Rezervacije za srpanj, kolovoz i rujan ohrabruju, ali sve ovisi o epidemiološkoj situaciji  

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Dolaskom turista uklonjena je sumorna kulisa praznih ulica grada Rovinja, ali i ugostiteljskih objekata. Oživjele su i ulice, i kafići, i restorani, ali i objekti kojima upravlja jedan od vodećih hrvatskih hotelijera, rovinjska Maistra.

Premda vijesti iz grada govore o pristojnoj popunjenosti hotela, prije svega Maistrine perjanice Grand Park Hotela Rovinj, u Adrisu su još vrlo oprezni po pitanju nekakvih ozbiljnijih prognoza očekivanih turističkih rezultata ovoga ljeta. Na naš upit iz kompanije odgovaraju kako je još uvijek nezahvalno govoriti o očekivanjima od ove turističke sezone.

„S obzirom na razmjere gospodarske krize izazvane koronavirusom i golemih šteta nanesenih osobito turizmu, procjene idu i do 80 posto, zasad je teško (i) nešto određenije reći. No, rezervacije za srpanj, kolovoz i rujan ohrabruju, ali sve ovisi o epidemiološkim situacijama u zemljama koje su naša glavna emitivna tržišta, režimu prelaska granica, oporavku aviokompanija i slično“, poručili su iz Adrisa.

Na put povratka „normalnom“ i u ovoj su rovinjskoj kompaniji koncem svibnja krenuli otvaranjem svih svojih kampova u Istri, nakon čega su nastavili i s postupnim otvaranjem čvrstih objekata, hotela i naselja. Trenutno su otvoreni hoteli Eden i Grand Park Hotel Rovinj, hotel i resort Amarin te apartmani Koversada.

„Što se tiče naših zaposlenika, organizirali smo poslovanje primjereno novonastalim okolnostima i nismo otpuštali zaposlenike iako poslovnih aktivnosti gotovo i nije bilo. Postupnim otvaranjem objekata na radna mjesta vraćaju se svi zaposlenici koji su trenutno u radnom odnosu, a nastavkom ovog pozitivnog trenda nadamo se da će se uskoro stvoriti preduvjeti za zapošljavanje i naših dugogodišnjih sezonaca. Koliko ćemo sezonskih radnika trebati, zasad je teško reći“, stoji u odgovoru iz Adrisa.

Napominju kako su s obzirom na okolnosti i znatno smanjenje poslovnih aktivnosti u turizmu, redefinirani i njihovi investicijski planovi i određeni prioriteti.

„Dovršit ćemo sve planirane i započete investicije u 2020. godini, te nastaviti s pripremama projekata za sljedeće godine. Konkretne investicije u ovoj godini u Istri uključile su renoviranje hotela Eden, a najznačajnija investicija je podizanje razine kvalitete sadržaja i ponude u rovinjskim i vrsarskim kampovima. U Zagrebu započinje projektiranje kompletne obnove hotela Panorama i Westin, dok je u Dubrovniku najznačajniji projekt nastavak, odnosno 3. faza uređenja hotela Hilton Imperial“, najavljuju iz Adrisa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter