VALBANDON ISPOD ČRIPNJE

Sutra 16. Mediteransko natjecanje u pripremanju jela pod pekom


Sutra se na plaži održava 16. Mediteransko natjecanje u pripremanju jela pod pekom "Valbandon ispod čripnje". Natjecat će se 22 amaterskih ekipa s ukupno stotinjak natjecatelja, a pripremat će jela od mesa poput divljači, boškarina, janjetine, teletine i svinjetine te od riba i morskih mekušaca, čak i kruha. Uz to za posjetitelje će se pripremati dvije mega-čripnje, mesna i riblja, s oko 750 porcija. Natjecanje traje od 18 do 20 sati, u isto vrijeme počinje i prodaja istarskih gastronomskih proizvoda te se odvija Festival lubenica, u sklopu kojeg će se održavati LubenicArt, izložba i kreativna radionica izrade umjetničkih slika nastalih rezbarenjem lubenica. Slijedi veliki vatromet s mora i zabava uz glazbu Trija Emanon. Ekipe donose vlastite čripnje ili peke te sastojke koje sami odabiru, a TZ Fažane, koja organizira manifestaciju, osigurat će ložišta, ugljen, pribor za jelo za prezentaciju. (Z. S.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter