Drugo mjesto osvojila je ekipa "Kompanija z ognjišta", a među njima su pulski odvjetnik i bivši javni tužitelj Aleksandar Puh, bivši ravnatelj NP Brijuni Eduard Kolić, Ronald Cinkopan, Vlado Erceg, Mladen Blašković i Sergio Ivančić * Treće mjesto osvojila je ekipa "Fažana", a čripnju su pripremali Ivan Cetina, Franko Šuran, Ivan Ljubotina i Damir Krneta
Na valbandonskoj plaži u subotu je održano 18. Mediteransko natjecanje u pripremanju jela ispod čripnje – Valbandon ispod čripnje. Majstorima čripnje proglašena je ekipa 'Svi gušti' pod kuharskom palicom Ede Mardešića i Silvije Hrvatin.
Drugo mjesto osvojila je ekipa "Kompanija z ognjišta", a čine je dugogodišnji prijatelji kojima je ovo već deseto natjecanje u pripremi čripnje, a dva su puta do sada odnijeli i pobjedu u kategoriji mesa. Među njima su pulski odvjetnik i bivši javni tužitelj Aleksandar Puh, bivši ravnatelj NP Brijuni Eduard Kolić, Ronald Cinkopan, Vlado Erceg, Mladen Blašković i Sergio Ivančić.
- Ovo je tradicija i prilika za međusobno druženje. Često si nađemo i ispriku za svojevrsne "treninge" za natjecanja. Dopuštamo si raditi svakakve recepte i onda odaberemo najbolji s kojim se potom natječemo. Danas smo pripremili tri čripnje, jedna s mladim odojcima, pa jedna s divljači i treća sa svinjskom vratinom. Sve što napravimo ćemo podijeliti posjetiteljima ove manifestacije. Tajna dobre čripnje, ili peke, je ukidanje demokracije u ekipi, barem u našem slučaju. Imamo jednog zapovjednika, a mi smo ostali hlapci. I sve štima i nema problema. Šalu na stranu, tajna je u temeljcu, bez toga nema dobre peke, kazao nam je Aleksandar Puh.
- Mladi odojci su spremljeni na jedan španjolsko-istarski način, to je bitno znati. Kada govorimo o pripremi, mi se danima prije održavanja ove manifestacije nađemo kod Vlade Ercega u njegovoj konobi i odradimo barem tri-četiri pripreme. Isprobamo više vrsta mesa i nešto od toga mora biti savršeno. Eto, onda to savršeno repriziramo na natjecanju. Tajna dobre peke je, naravno, sirovina, ali i priprema koja može trajati i do dva-tri dana ako se radi o divljači. Meso treba upiti pac i mirise naših mirodija. I još nešto, vino koje se stavlja u peku mora biti perfektno, kao i maslinovo ulje, ispričao nam je Kolić.
Treće mjesto osvojila je ekipa "Fažana", a čripnju su pripremali Ivan Cetina, Franko Šuran, Ivan Ljubotina i Damir Krneta. Prekrivena žarom, čripnja/peka u sebi skriva raznolike sastojke za veličanstveni susret ljubitelja dobre, osobito tradicionalne, istarske kuhinje. Na ovogodišnjem je natjecanju sudjelovalo 12 obiteljsko-amatersko-prijateljskih ekipa koje su pripremale razne mesne i morske delicije.
Pored natjecateljskih čripnja, Beach bar Pineta je za posjetitelje pripremio i posebnu atrakciju - mega čripnju, a poseban dodatak gastro doživljaju bili su i istarski gastro proizvodi, dok je Turistička zajednica Općine Fažana počastila posjetitelje slasnim lubenicama. Za dobru atmosferu na valbandonskoj plaži pobrinuo se "Tu i tamo band".