ROVINJ

SUSTAVA ODVODNJE OTPADNIH VODA AGLOMERACIJE ROVINJ Do kraja lipnja bit će završeni svi planirani radovi

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ

Radovi zaista dugo traju i sve više opterećuju promet, a time i naše sugrađane i goste koji nam u sve većem broju dolaze, izjavio je rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga, ali je također i dodao da, s obzirom na vrstu radova, mnogo ovisi i o vremenskim prilikama u narednih 30 dana čega svi moraju biti svjesni

 

 

Do kraja lipnja bit će završeni svi planirani radovi na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji sustava odvodnje otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj. Četvrta konferencija za medije otkako je u Rovinju započeo taj projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda održana je proteklog petka, a cilj joj je, osim uobičajenog informiranja o praćenju stanja projekta, ovoga puta bio upoznavanje javnosti s datumom njegovog planiranog završetka koji se može očekivati, na zadovoljstvo mnogih, vrlo skoro.

Moderna infrastruktura

- Cilj od kojega ne odstupamo je završiti sa svim radovima prije ljetne sezone, odnosno zabrane građenja, pa tako sve radove želimo okončati u razdoblju od 15. do 27. lipnja. Radovi zaista dugo traju i sve više opterećuju promet, a time i naše sugrađane i goste koji nam u sve većem broju dolaze, izjavio je rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga, ali je također i dodao da, s obzirom na vrstu radova, mnogo ovisi i o vremenskim prilikama u narednih 30 dana čega svi moraju biti svjesni.

Dakle, iako je ugovoreni rok završetka svih radova rujan ove godine, oni će biti završeni čak tri mjeseca prije, do sredine lipnja. Podsjetimo kako se radi o projektu ukupne vrijednosti od 223.862.848 kuna, koji je započeo potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Europske unije iz Kohezijskog fonda 9. prosinca 2016., i to u ukupnom iznosu od 160.585.512,68 kuna.

- Radi se s najvećim brojem izvođača koji je ikad bio prisutan u Rovinju, a kod tako velikog broja ljudi jasno je kako nastaju određeni prometni nesporazumi i zastoji. Moramo, međutim, biti svjesni da je ovo najveći odjednom realiziran infrastrukturni projekt, kao takav najvrjedniji u Rovinju, a već za mjesec dana sve će ceste biti osposobljene, nakon čega ćemo moći kazati kako imamo jednu modernu infrastrukturu i da smo postigli glavni cilj, a to je stopostotna priključenost, navodi gradonačelnik Paliaga.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater