PIĆAN

Verbalni obračuna u Općinskom vijeću: PROVODI LI USKOK IZVIDE U PIĆNU NAKON PRIJAVE DORH-u?

Vijeće Pićna (B. BIOČIĆ)

Vijeće Pićna (B. BIOČIĆ)


"Protuzakonito ste donosili odluke i za to ćete odgovarati", rekao je Ružić a Juran mu replicirao da laže

Sjednica općinskog vijeća općine Pićan počela je prijedlozima za dopunama Dnevnog reda u kojima je odbijen prijedlog Branka Ružića iz Istarskih demokrata da se glasa o nepovjerenju općinskom načelniku Ivana Frankoviću (IDS) jer je Državno povjerenstvo o sprečavanju sukoba interesa protiv njega pokrenulo postupak s obzirom da na drugoga nije prenio svoj obrt pa je istovremeno bio poslodavac i posloprimac koji je, kao vlasnik obrta, s općinom u kojoj je načelnik zaključivao ugovore o iznajmljivanju soba u svom hostelu.

Prihvaćeni su prijedlozi Deana Močinića iz HSS-a da se raspravlja o problemu enduro vožnja u općini Pićan i predsjednika vijeća Silvana Jurana (IDS) o obustavi isplate sredstava za rad Istarskim demokratima iz općinskog proračuna jer nisu dostavili Financijsko izvješće za prošlu godinu. Ono što nije uspio kod predlaganja dopuna dnevnog reda Ružić je prenio na kraj sjednice kod pitanja vijećnika. Informirajući vijećnike kako je klub Istarskih demokrata općine Pićan zbog opravdane sumnje u kriminalne radnje prošle godine DORH-u podnio kaznenu prijavu protiv načelnika Ivana Frankovića i predsjednika vijeća Silvana Jurana te je pitao provodi li USKOK kakve izvide u općini o čemu on ima saznanja.

- Činjenica je da je načelnik u sukobu interesa što je utvrdilo i Državno povjerenstvo jer sam sa sobom zaključuje poslove i plaća iz općinskog proračuna ali ne samo tri godine do 2013. nego i do danas. Međutim nije samo to, njegova tvrtka kao podizvođač radi na drugim općinskim objektima što je također protuzakonito. Zgradu za dječji vrtić vrijednu po tržišnoj cijeni od 60 tisuća eura općina je platila 130 tisuća. Državno povjerenstvo će donijeti svoju odluku o sukobu interesa a DORH i sud svoju zbog kaznenih djela. Zbog težine kaznenih djela sve je proslijeđeno USKOK-u koji obavlja izvide, rekao je Ružić pitajući vijećnike koga i zašto štite. Predsjednik vijeća Silvan Juran rekao je kako se on ne plaši nikoga jer je častan čovjek koji radi po zakonu a ako je negdje pogriješio to nije bilo iz zle namjere.

- Moji su papiri čisti već 67 godina. Moja tvrtka u kojoj mi je sin direktor zapošljava sto radnika i ja mogu hodati uzdignuta čela po općini Pićan. Vi se gdine Ružić potpisujete kao ing., a gdje ste studirali i završili studij jer koliko znam za upis na fakultet treba imati srednju školu. Nemojte misliti da ste vi uvijek u pravu, kao bivšeg načelnika općine spasila vas je zastara za neke stvari a općinu ste u vaše vrijeme doveli skoro do propasti. Ako je netko počinio kazneno djelo za to će odgovarati, sve će na kraju doći na vidjelo i onda će biti nešto drugo. Kada se raspravljalo o poduzetničkoj zoni ja nisam htio biti na vijeću da mi ne bi nešto prebacili kao poduzetniku, rekao je Juran a Ružić mu odgovorio da se spušta nisko i na osobnu razinu optuživši Jurmana da je nagovorio vijećnike da se dio poduzetničke zone ukine iz sadašnjeg prostornog plana i da se prebaci na privatnu poduzetničku zonu u Juranima u vlasništvu Jurana a kada je ta točka ranije bila na dnevnom redu nije osigurao dovoljno ruku pa ju je skinuo sa dnevnog reda.

"Protuzakonito ste donosili odluke i zato ćete odgovarati", rekao je Ružić a Juran mu replicirao da laže. (B. BIOČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD SRIJEDE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter