POD ISTIM KROVOM S LUČKOM KAPETANIJOM

Rovinjska Lučka uprava na novoj adresi

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Konačno u novim prostorima (N. O. R.)

Konačno u novim prostorima (N. O. R.)


Mada već mjesec dana posluju na novoj adresi, djelatnici Lučke uprave grada Rovinja, na čelu s ravnateljem Donaldom Schiozzijem, jučer su za predstavnike Grada, poslovne suradnike i kolege upriličiti prvi zajednički obilazak i razgled novouređenih prostora na adresi Obala Pina Budicina 1.

Na novoj adresi, točnije zgradi u kojoj krov nad glavom dijele s Lučkom kapetanijom, raspolažu sa šest prostorija: prostorom arhive, operativnom salom, salom za prijem stranaka, kao i salom za sastanke, te uredom ravnatelja i uredom voditelja projekta.

- Napokon, nakon više od jednog desetljeća rada u skučenim i neuvjetnim prostorima uspjeli smo useliti u novu zgradu u kojoj su smješteni i Lučka kapetanija kao i granična i pomorska policija. Time ova adresa postaje centralno mjesto u kojoj se objedinjuju   pomorske struke što će rezultirati bržim, učinkovitijim, ali i jednostavnijim rješavanje svih operativnih problema vezanih za pomorstvo, rekao je na svečanosti službenog otvaranja novih radnih prostora ravnatelj Lučke uprave Donald Schiozzi.

Dodajemo i da je zgrada u vlasništvu Republike Hrvatske, dok je pravo njenog korištenja Lučkoj upravi izdano od strane Ministarstva imovine. Troškove sanacije i uređenja financirala je sama Lučka uprava, uz suglasnost i upute konzervatora.

Na svečanosti otvorenjam uz gradonačelnika Marka Paliagu i suradnike, bili su i načelnik PP Rovinj Branko Ivan Bestulić, zapovjednik JVP Rovinj Evilijano Gašpić, kao i lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc iz Lučke kapetanije Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter