A TEK DOLAZI VINISTRA

POREČ: Protekli vikend kao u najboljim turističkim godinama. Više od 50 posto gostiju iz Slovenije

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


 Proteklim vikendom zadovoljni su i u Turističkoj zajednici grada Poreča.

-Kako smo najavljivali i ovaj produženi vikend je u Poreču vladala poprilična gužva koja je u subotu sezala gotovo do 12.000 turista što je ravno najboljim turističkim godinama.

Travanj je ponovno pokazao da smo velikim eventima koji privlače u destinaciju velik broj natjecatelja ostvarili zavidan turistički rezultat, kao i u vrijeme Uskršnjih blagdana kad smo bili među najtraženijim destinacijama na Jadranu. To se nastavilo, prema predviđanjima, i za prvomajski vikend koji je privukao brojne Slovence, Talijane ali i goste iz Hrvatske. Grad je obilovao događanjima za sve gušte što je dodatno upotpunilo kolaž manifestacija, kaže Nenad Velenik, direktor TZ-a Poreč.

Tako brojčani pokazatelji kažu da je od 1. do 30. travnja na području Poreča ostvareno 176.000 noćenja, a turisti su uglavnom dolazili redom iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Italije. Protekli vikend, odnosno od 27. travnja do 1. svibnja ostvareno je 41.500 noćenja ili 11 posto više od 2019. godine, a glavna emitivna tržišta bila su Slovenija, Austrija, Njemačka i Hrvatska. Dnevni rekord bio je 11.700 gostiju u petak, 29. travnja od čega 6.200 Slovenaca ili 53 posto ukupnog broja gostiju. Najviše noćenja je ostvareno u hotelima te privatnom smještaju, nakon čega slijedi smještaju u kampu te nekomercijalni smještaj.

S obzirom da se sljedeći vikend u Poreču održava velika međunarodna izložba Vinistra, za očekivati je da će se dobri turistički rezultati nastaviti i u narednom periodu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter