potpisani ugovori

Pazinskim udrugama raspodijeljeno 435 tisuća kuna: Financirat će se ukupno 47 programa

| Autor: Mirjan RIMANIĆ

Za programe obilježavanje Dana Grada Pazina zbog izvanredne epidemiološke situacije sredstva za 2020. godinu nisu dodijeljena, već su ta sredstva rebalansom preusmjerena u zdravstveni sektor za aktivnosti vezane uz borbu protiv koronavirusa

  

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić potpisao je s udrugama koje djeluju na području Grada Pazina ugovore o dodjeli sredstava za realizaciju projekata od interesa za opće dobro u 2020. godini. Raspodijeljeno je ukupno 435 tisuća kuna, od ukupno planiranih 660 tisuća kuna, ali su zbog epidemije planirana sredstva za udruge u gradskom proračunu umanjena za 25 posto. Raspodijeljenim sredstvima financirat će se ukupno 47 programa, projekata ili manifestacija.

 Najviše sportskoj zajednici

Konkretno, oblasti odgoja i obrazovanja raspodijeljeno je 90 tisuća kuna za osam projekata. Socijalnoj skrbi i zdravstvu dodijeljeno je, za 15 programa, 105 tisuća kuna. Udruge u kulturi dobile su 165 tisuća kuna za 20 prijavljenih programa, projekata ili manifestacija. Ostalim područjima od interesa za opće dobro za četiri programa raspodijeljeno je 75 tisuća kuna. Za programe obilježavanje Dana Grada Pazina zbog izvanredne epidemiološke situacije sredstva za 2020. godinu nisu dodijeljena, već su ta sredstva rebalansom preusmjerena u zdravstveni sektor za aktivnosti vezane uz borbu protiv koronavirusa.

Uz sredstva dodijeljena ovim javnim natječajem financiraju se i udruge koje su izravno uključene u proračun za 2020, a to su: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama koja je dobila 57.750 kuna i udruga Sigurna kuća Istra koja je dobila 10 tisuća kuna.

U proračunu Grada Pazina za 2020. godinu planirana su i sredstva koja je Grad Pazin, sukladno zakonu, dužan dodijeliti pojedinim udrugama kao što su Zajednica sportskih udruga Grada Pazina (987.200 kuna), Gradskog društva Crvenog križa Pazin-redovni programi (147.500 kuna), Gorska služba spašavanja (10.000 kuna) i Područna vatrogasna zajednica (280.000 kuna). 

Doprinos kvaliteti života

- Prvim izmjenama i dopuna Proračuna grada Pazina za 2020. planirano je u ovoj godini dodijeliti oko 2,2 milijuna kuna za organizacije civilnog društva, rekao je u ovoj prigodi Krulčić, dodajući kako svojim programima, projektima i manifestacijama udruge doprinose kvaliteti života sugrađana na čemu im je ovom prigodom i zahvalio.

U proračunu za 2020. godinu dodatno su planirana sredstva za Gradsko društvo Crvenog križa Pazin koji provodi programe Pomoći u kući (152.000 kuna) u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Istarskom županijom, općinama Središnje Istre, kao i projekt Dnevnog boravka za starije osobe u Pazinu (110.000 kuna) koji se provodi u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Izravno se financiraju i Zaklada za razvoj civilnog društva (5.000 kuna) i Udruga Lijepa naša (8.000 kuna) za članarinu eko škole - OŠ Vladimira Nazora te Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter