višemjesečna suša

PAKLENE SU VRUĆINE, NE ZABORAVITE NA ŽIVOTINJE. Većina prirodnih pojilišta je presušila, redukcija je vode, pomozite im da prežive

| Autor: Glas Istre
foto Istramet

foto Istramet


Velik dio prirodnih bara i lokava u Istri je presušio, a nerijetko je jedina voda dostupna divljači ona iz lovačkih korita. Ovih dana u Istri tisuće lovaca intenzivno radi na njihovom čišćenju i nadopunjavaju i tako sprječava velik pomor divljih životinja, piše Istramet

Pošto vlada višemjesečna suša i lokve su uglavnom presušile, a potrošnja vode je velika, manja korita moraju se nadopunjavati na tjednoj bazi. Redukcijom vode u Istri situacija se pogoršala.

U Istri je aktivno više od 3000 lovaca, a dužnost svakog je održavati barem 1 korito. Time dolazimo do impozantne brojke od nekoliko tisuća korita koji se ovih dana održavaju na našem području samo od strane lovaca.

I na društvenim mrežama se ovih dana često pojavljuju objave, odnosno pozivi da svi možemo učiniti nešto za žedne životinje. Oni koji su u mogućnosti, bilo bi dobro da postave posude, tanjuriće, bazenčiće na svoje terase, ili dvorišta kako bi se žedne životinje (ptice, kukci, ježevi, kornjače...) mogle napiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter