KONAČNO

OSTVARENA ŽELJA MNOGIH GRAĐANA LABINA Grad dobio prvu javnu špinu, i to s vodom iz podnožja Učke

U pripremi je projekt koji će omogućiti građanima Labinštine da u zimskim mjesecima, potom u kasnoj jeseni i u rano proljeće, u vrijeme kad nema veće potrošnje, mogu koristiti vodu iz izvora Kožljak. To je vrlo ozbiljan projekt i želimo vodu iz izvorišta Kožljak maksimalno koristiti i u našem sustavu vodoopskrbe, kaže direktor labinskog Vodovoda Alen Golja

| Autor: Branko BIOČIĆ
Javna špina u Labinu

Javna špina u Labinu


Labin je dobio prvu javnu špinu koja je postavljena u parku Doma zdravlja, a do nje stiže vrlo kvalitetna voda iz izvora Kožljak podno Učke. Napokon je ostvarena želja mnogih građana koji su to tražili pa i putem aktualnog sata na sjednicama Gradskog vijeća. Samo dio Labina, dio općine Sveta Nedjelja, uz Kršan i Pićan, do sada se snabdijevao odličnom vodom iz izvora Kožljak.

- Međutim, sada, kako nastupa sve toplije vrijeme, taj izvor će biti malo manje izdašan i neće se moći koristiti u širem spektru i na području cijele Labinštine. Taj vodovodni krak ide kratko prema Domu zdravlja, za potrebu dijalize. Iz tog razloga na području dječjeg igrališta smo postavili prvu javnu špinu na području Labina. U pripremi je projekt koji će omogućiti građanima Labinštine da u zimskim mjesecima, potom u kasnoj jeseni i u rano proljeće, u vrijeme kad nema veće potrošnje, mogu koristiti vodu iz izvora Kožljak. To je vrlo ozbiljan projekt i želimo vodu iz izvorišta Kožljak maksimalno koristiti i u našem sustavu vodoopskrbe. Uz rad na sustavu Aglomeracije Raša-Labin-Rabac, ovo nam je po značaju projekt broj dva, kaže direktor labinskog Vodovoda Alen Golja.

Ističe da po pitanju vodoopskrbe u ovim vrućim ljetnim vremenima za Labinštinu nema problema pa ne treba očekivati ograničenja u potrošnji vode tijekom ljetnih mjeseci.

- Za sada je sustav vodoopskrbe stabilan. Pripremili smo dva dodatna izvorišta, Sv. Anton i Mutvicu, za uključivanje u vodoopskrbni sustav. Ove godine, nažalost, još uvijek nema dovoljnog broja turista, pa je potrošnja vode za sada daleko ispod onih špica koje su bile prije korone. Ukoliko bi došlo do veće potrošnje ili se sušno razdoblje nastavi u narednim mjesecima, javnost će biti pravovremeno obaviještena, ali još smo uvijek daleko od takvog scenarija, kaže Golja.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter