USPJEH

OŠ Vladimira Gortana prvi put na međunarodnom natjecanju iz engleskoga jezika: DANA ARDALIĆ PRVA U POLUFINALU NA SVJETSKOJ RAZINI U KATEGORIJI ZA ŠESTI RAZRED

Mentorica Elvira Kačan Vozila je vrlo ponosna na rezultate svojih učenika, pogotovo Dane, te bi njih dvije trebale otputovati u Italiju u rujnu na tri dana, u mjesto Lido di Jesolo gdje se održava finale ovog natjecanja * Ove je godine ukupno sudjelovalo više od 50.000 kandidata iz 60 zemalja

| Autor: Glas Istre
Mentorica Elvira Kačan Vozila i učenica Dana Ardalić

Mentorica Elvira Kačan Vozila i učenica Dana Ardalić


Ove se godine Osnovna škola Vladimira Gortana Žminj po prvi puta uključila u međunarodno natjecanje iz engleskoga jezika Hippo English Language Olympiad – English Without Borders.

To je međunarodna organizacija koja promovira engleski jezik, potiče učenike da se natječu u znanju engleskog jezika te poboljšava suradnju između učitelja. Natjecanje se provodi diljem svijeta, osim, naravno, u zemljama engleskoga govornog područja, a kandidati su podijeljeni u 8 kategorija ovisno o dobi (od 6 do 19 godina).

U polufinalu Benčić, Vitulić, Ardalić i Roce

Natjecanje je koncipirano u tri kruga – izlučni, polufinalni i finalni krug. Ove je godine ukupno sudjelovalo više od 50.000 kandidata iz 60 zemalja. U prvom izlučnom krugu koje je održano u žminjskoj školi 23. travnja natjecalo se 18-ero učenika pod vodstvom mentorica Elvire Kačan Vozila i Davorke Prusić. Od njih 18, čak četiri učenice plasirale su se u polufinalni krug, što je veliki uspjeh s obzirom na konkurenciju. To su učenice: Ivana Benčić, Sara Vitulić, Dana Ardalić i Maria Gloria Roce.

Te su učenice sudjelovale 28. svibnja u polufinalnom krugu koje se održalo online, u prostoru škole. Nakon mjesec dana iščekivanja stigli su rezultati koji pokazuju da je učenica Dana Ardalić prva u polufinalu na svjetskoj razini u kategoriji za 6. razred (mentorica Elvira Kačan Vozila). Dana, koja je inače odlična učenica, ostvarila je 73 od ukupno 79 bodova, te je najboljim rezultatom osvojila prvo mjesto od ukupno 363 polufinalista u svojoj kategoriji.

Mentorica Elvira Kačan Vozila je vrlo ponosna na rezultate svojih učenika, pogotovo Dane, te bi njih dvije trebale otputovati u Italiju u rujnu na tri dana, u mjesto Lido di Jesolo gdje se održava finale ovog natjecanja.

Voljela bih raditi kao slastičarka

- Bilo je napeto i ne toliko lako, ali i vrlo uzbudljivo. Kad sam saznala za svoj rezultat, ostala sam bez teksta i bila sam sretnija i oduševljenija nego ikada, kaže Dana na pitanje kako se osjećala kada je saznala rezultate.

Što misliš da je utjecalo na tvoj rezultat?

- Mislim da je na moj rezultat najviše utjecao moj trud i trud moje učiteljice no i filmovi, serije i ostali mediji kojih danas ima najviše na engleskom jeziku.

Hobiji? Čime bi se htjela baviti u životu?

- Volim se voziti biciklom, jako volim životinje i volim peći kolače. Kada odrastem, još nemam nekih ideja, ali jedan od poslova koje sam htjela raditi još od malena je slastičarstvo.

Veseliš li se finalu u Italiji?

- Finale u Italiji je jedna stvar kojoj se veselim najviše od svega, kazala je Dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter