barban

Održano finale Croatia Cupa u daljinskom jahanju: NAJUSPJEŠNIJE JAHAČE IMA KONJIČKI KLUB ISTRA

U svim kategorijama ukupno je sudjelovalo 46 jahaćih parova iz cijele Republike Hrvatske i iz Slovenije. Domaćina, Konjički klub Istra, na utakmici je predstavljalo 11 jahaćih parova u svim kategorijama te su njihovi nastupi upravo domaći klub i doveli do prvog ekipnog mjesta

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Finale Croatia Cupa u daljinskom jahanju (foto KK Istra)

Finale Croatia Cupa u daljinskom jahanju (foto KK Istra)


Protekle subote u Barbanu je, u organizaciji Konjičkog kluba Istra iz Manjadvorci, održano finale Croatia Cupa u daljinskom jahanju. Valja napomenuti da je upravo u Barbanu održana i prva pokazna endurance utakmica još daleke 2006. godine u suradnji Društva Trke na Prstenac Barban. U svim kategorijama ukupno je sudjelovalo 46 jahaćih parova iz cijele Republike Hrvatske i iz Slovenije.

Četiri staze - četiri kategorije

- Prije svega želimo zahvaliti Općini Barban na podršci u organizaciji ove manifestacije kao i načelniku Općine Daliboru Pausu koji je dodjeljivao nagrade na proglašenju pobjednika. Upravo da bi se nastavila tradicija organizacije utakmica daljinskog jahanja planira se izgradnja novog konjičkog centra čime će se postići bolji uvjeti, kao i moći primiti veći broj natjecatelja, istaknuli su organizatori iz KK Istra.

Daljinsko jahanje

Ujedno su se zahvalili i svim volonterima koji su u utakmici sudjelovali kao redari na prometnicama te kao zapisničari.

Staza se prostirala na području općine Barban, a natjecatelji su morali odjahati dva kruga, plava staza imala je ukupno 22 kilometra, a bijela 32 kilometra.

Utakmica je imala četiri staze, odnosno kategorije i to D kategorija u dužini od 21 kilometara, A kategorija u dužini od 44 kilometara, B kategorija u dužini od 64 kilometara te CENI kategorija u dužini od 86 kilometara.

- D kategorija utakmice namijenjena je mladim jahačima koji tek ulaze u ovaj sport te nas veseli što iz godine u godinu ima sve više mladih natjecatelja koji se žele iskušati u ovoj disciplini. Zbog jačanja međunarodne prepoznatljivosti, ove godine na utakmici smo ugostili i pet jahaćih parova iz Slovenije, istaknuli su nadalje organizatori.

Daljinsko jahanje

Rezultati odraz timskog rada

Domaćina, Konjički klub Istra, na utakmici je predstavljalo 11 jahaćih parova u svim kategorijama te su njihovi nastupi upravo domaći klub i doveli do ukupno prvog mjesta među ekipama. "Ova manifestacija, ali i rezultati kluba odraz su timskog rada i napornih treninga", rezimirali su zadovoljni ovakvim rezultatom iz KK Istra.

Gledajući pojedinačne rezultate KK "Istra", na utakmici CENI na 86 kilometara prvo mjesto u kategoriji seniora zauzela je Erin Špada na grlu Indio; na utakmici od 64 kilometara u kategoriji seniora prvo mjesto zauzela je Karla Faraguna na grlu Shagya Hajnal, dok je drugo mjesto u konkurenciji juniora zauzela Nicol Šverko na grlu Karluči. Na utakmici 44 kilometara u kategoriji seniora prvo mjesto zauzeo je Matteo Rojnić na grlu Amani, dok je treće mjesto zauzela Valentina Žgomba na grlu Fareesa. U kategoriji juniora na istoj utakmici Tia Mofardin na grlu Shila zauzela je treće mjesto.

Na utakmici D kategorije na 21 kilometar Tea Udovičić na grlu Caprice zauzela je 2. mjesto, dok je Biserka Đugum zauzela 4. mjesto. U toj je kategoriji najuspješnija bila Nataliji Licul na grlu Luna iz KK Astra koja je zauzela prvo mjesto, dok se trećim mjestom i brončanom medaljom okitila Eva Jurković na grlu Salina iz KK Philipos iz Poreča.

Daljinsko jahanje

- Iako je ova utakmica bila zadnja nacionalna utakmica, iskusnim konjima i jahačima poslužila je kao trening za nadolazeće međunarodne utakmice, dok je mladim jahačima i konjima ovo bila jedna u nizu kvalifikacijskih utakmica koje mladi jahači i konji moraju uspješno završiti kako bi mogli nastupati na međunarodnoj sceni. Novim jahačima je, u konačnici, ovo bila prilika za uvođenje u ovu disciplinu, naglasili su iz KK Istra.

Sljedeće godine nastavlja se tradicija organizacije Croatia Cupa u Barbanu, ali ovog puta kao prvo kolo koje će se održati već u travnju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter