USPUTNI LJETNI RAZGOVOR

NA FAŽANSKOJ PLAŽI KOD BADELA BUDNO PAZI NIKOLA KRAMAR: Nema drame, ali ima opeklina i uboda ježeva

Nikola Kramar na plažu u Fažani (Z. STRAHINJA)

Nikola Kramar na plažu u Fažani (Z. STRAHINJA)


Voda je u Fažanskom kanalu plitka, plaža pitoma, kupači uglavnom pažljivi… Dogode se opekline, namaže se i to je to. Uz to eventualno se netko nabode na ježeve pa potraži pomoć. Sve u svemu posao je super. Sjediš i gledaš, paziš da se nešto ne dogodi, a zapravo gledaš more i cure i uživaš, šali se mladi Nikola iz Valbandona

Sunce je u zenitu, plaža je puna, živa na termometru, ili bolje reći aplikacija na mobitelu, za Fažanu očitava 33 stupnjeva Celzijevih. Na obali su se od stare Fažane prema Pineti rastegli kupači, ležaljke pod koncesijom, pedaline, a pod jednom sjenicom spasilac Nikola Kramar u žutoj majci budno pazi i hladi se mineralnom vodom.

Pozornost od zbivanja u moru ne ometaju mu ni zgodne cure u bikiniju na suhom, ni dosadni novinar koji je iznenada našao utočište od sunca pod sjenicom, tik do spasilačke stolice i crvene spasilačke bove, najpoznatiji rekvizit serije "Baywatch". Ima li posla, majstore?

- Pa trenutno i ne baš puno. Inače je ovdje mirno, takva je ova plaža. Čuo sam da je bila jedna situacija s jednom Slovenkom prije nego sam došao, ali ne znam ništa više o tome. Posao na ovoj strani obale i nije tako dramatičan, more je "zatvoreno", nema valova. Ali znam da zna biti opasno na nekim pulskim plažama, koje imaju visoke stijene i okrenute su prema otvorenom moru, kaže nam Nikola iz Valbandona.

Na plažu zvanu Badel po tvornici koja je tu u blizini do prije dva desetljeća za ljetnih žega izbacivala dnevno hektolitre Passarete i Pepsi, Nikola je stigao prije osam dana nakon službe na obližnjoj plaži kampa Bi Village. U to kratko vrijeme, srećom, nije ni stigao doživjeti neke dramatične situacije, a kako očekuje, ne bi ih trebalo ni biti puno. Voda je u Fažanskom kanalu plitka, plaža pitoma, kupači uglavnom pažljivi… (Zvjezdan STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter