INICIJATIVA

Labinjanke se upućuju na preglede na novom mamografu u Pazin: USKORO NABAVA ZAJEDNIČKOG MOBILNOG MAMOGRAFA KOJI ĆE OBILAZITI ISTRU

| Autor: Branko BIOČIĆ
Mamograf

Mamograf


Nedostatak mamografa u Labinu muči većinu Labinjanki na što je na sjednici Gradskog vijeća upozorio i vijećnik Đulijano Kos, vijećnik IDS-a.

- Zastarjeli mamograf u Labinu više nije tehnički precizan, a sve stanovnice Istre, kao i Labina i Labinštine, upućuju se na pregled u Pazin, gdje je nedavno nabavljen novi takav aparat. Međutim, logistički problem nedovoljne povezanosti Pazina i Labina ovaj, ionako neugodan pregled, još više otežava, rekao je Kos.

Gradonačelnik Labina Valter Glavičić svjestan ovog problema, vijećnike je upoznao s nedavnom inicijativom Grada Labina.

"Uputili smo dopis prema Istarskoj županiji u kojem Labinština traži da se pomogne. Ovaj aparat vrijednosti 1,2 milijuna kuna ne možemo nabaviti sami, niti putem humanitarne akcije. Na skorašnjoj koordinaciji sa županom, gdje će biti prisutni i svi istarski gradonačelnici, nadam se da ćemo postići istarsko zajedništvo i svi zajedno nabaviti jedan mobilni mamograf, najavio je Glavičić.

Mamograf bi, ukoliko se postigne zajednički dogovor svih istarskih gradova i županije, obilazio istarski poluotok te bi jednom tjedno bio i u Labinu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter