PROJEKT "SIGURNA VOZAČKA DOZVOLA"

Klara Pehar osvojila besplatnu vozačku dozvolu


Učenica pulske Medicinske škole Klara Pehar dobitnica je besplatne vozačke dozvole koju joj je, kroz projekt "Sigurna vozačka dozvola" omogućila Auto škola ASL 91 u suradnji s partnerima u projektu Bina-Istrom, Gradom Pula te Art Hill agencije, inicijalni začetnik cijelog projekta. Drugo mjesto osvojio je Nikola Simić iz privatne Gimnazije Juraj Dobrila, i za nagradu je dobio ENC uređaj koji mu je darovala Bina-Istra, a treće mjesto osvojio je Ivan Hrvatin iz Industrijske-obrtničke škole koji je dobio ENC uređaj HAC-a.

Sigurna vozačka dozvola jedinstven je projekt prevencije i osvještavanja mladih o sigurnosti u prometu, a provodi se kroz zabavne sadržaje i tematski zanimljivu edukaciju, i glavna nagrada je bila besplatna vozačka dozvola, odnosno edukacija za stjecanje dozvole. Prije jučerašnjeg "grand finala" učenici pulskih škola Industrijsko-obrtničke, Medicinske škola Pula te Privatne gimnazija Juraj Dobrila najprije su odslušali tematsko predavanje stručnih edukatora iz udruge Status: M te potom sudjelovali u poticajnom edukativno-zabavnom kvizu. Najbolje usvojena znanja su nagrađena, i to su jučer, oni najbolji, pokazali na Portarati. Odradili su poligon s više različitih interesantnih igara, poput slaloma električnim biciklom-skuterom među čunjevima, kviz i ostale zadatke, no samo je jedan od njih mogao biti najbolji. Ovaj put to je bio…. No, bile su tu i utješne nagrade, ENC uređaji koje je darovala Bina-Istra, a dobili su ih …

Inače, projekt je osmišljen kako bi se osvijestili mladi budući vozači na sve opasnosti koje im prijete kao vozačima i sudionicima u prometu. Također, razlog više za provođenje projekta bila je loša statistika na razini Hrvatske u kojoj je razvidno da su upravo mladi vozači česti uzročnici prometnih nesreća. (N. S. )

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter