LABIN

Grad kreće u nove investicije bez zaduživanja: OBNOVA VRTIĆA I OSNOVNE ŠKOLE U KATURAMA

Rabac (B. BIOČIĆ)

Rabac (B. BIOČIĆ)


Ta dva projekta ukupne vrijednosti većoj od 7,5 milijuna kuna sufinancirana su i bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu većem od 2,8 milijuna kuna

Labinsko gradsko vijeće na posljednjoj je sjednici usvojilo rebalans proračuna koji sada iznosi 93,5 milijuna kuna. Zanimljivo je kako je ovogodišnji proračun, najviše izglasani proračun Grada Labina, a u kojem nema dodatnog zaduživanja, jednostavnije rečeno, nema novih kredita kojima se opterećuje proračun. Brojne su i investicije koje Labin pokreće do kraja godine te one koje su pred završetkom. Tako su radovi na energetskim obnovama centralnog dječjeg vrtića Pjerina Verbanac u naselju Kature te obnova područne škole Ivo Lola Ribar u istom naselju u visokoj fazi realizacije.

Novi rotor i pristupna cesta

Ta dva projekta ukupne vrijednosti većoj od 7,5 milijuna kuna sufinancirana su i bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu većem od 2,8 milijuna kuna.

Gradonačelnik Labina Valter Glavičić najavljuje i velike građevinske radove u Rapcu.

- Za dva tjedna započinjemo i s dugo očekivanim radovima u Rapcu. Naime, problematični dio ulaska u samo naselje koje je često pod velikim pritiskom vozila, a pogotovo za vrijeme ljetne sezone dobiva prijeko potrebnu sanaciju, odnosno rotor i ostalu pripadajuću infrastrukturu vrijednu više od šest milijuna kuna. Nakon provedene javne nabave, radovi kreću a očekujemo kako će izgradnja biti gotova do početka sljedeće turističke sezone, kaže Glavičić.

Naselje Rabac uvijek je vruća tema, pogotovo zbog problema koji se uvijek naglašavaju, a to su parkiranje i promet. No, može se vidjeti kako se gradska uprava ozbiljno posvetila toj temi te su u pripremi brojni projekti u ovom turističkom mjestu. Naime, osim radova na rotoru u pripremi je dokumentacija za izgradnju novih parkirnih mjesta na više lokacija u Rapcu. (B. BIOČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter