sretan i stresan događaj

AMELIE DAMIJANIĆ ROĐENA NA PUTU ZA PULU U VOZILU HITNE POMOĆI - Tata i vozač slavili na odmorištu Limski kanal

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Samo što je Porečka hitna preuzela rodilju i krenula za Pulu, dok je tata Matej vozio iza njih, morali su ponovo stati jer je djevojčica naprosto odlučila roditi se istog časa. Oba su vozila stala na odmorištu Limski kanal i tako se malena Amelie Damjanić rodila u 00.43 u vozilu hitne pomoći iznad Limskog kanala, niti sat vremena od početka trudova, na pola puta do pulskog rodilišta

Rano ujutro prošle srijede na svijet je došla Amelie Damijanić. Ta vijest i ne bi bila toliko čudna da se vesela i zdrava djevojčica teška 3.380 grama nije rodila u vozilu hitne pomoći na putu prema Općoj bolnici Pula.

Porod uredan, uz veliku dozu panike

Sretnom događaju prethodila je prava drama u kojoj su presudnu ulogu odigrali stručni i uigrani zaposlenici porečke Hitne pomoći i dežurna telefonistica na centrali. Cijeli događaj se i pročuo u javnosti zato što je ponosni i sretni tata Matej Damjanić želio javno zahvaliti profesionalnim medicinarima zahvaljujući kojima je porod malene Amelie Damjanić prošao potpuno u redu, ali uz veliku dozu panike njezinih roditelja.

- U srijedu 14. kolovoza, odmah nakon ponoći, krenuli su trudovi. Bili smo spremni jer je i bio termin pa sam odmah stavio suprugu, moju lavicu Leonelu, u automobil sa svim potrebnim stvarima i zaputili smo se prema Puli. Međutim, ona je jako brzo osjetila da ovi trudovi neće trajati do jutra i da sigurno neće izdržati do Pule, pa sam nazvao 194 i zatražio Hitnu pomoć da izađe pred nas. Ovim putem htjeli bismo zahvaliti zaposlenici na centrali kojoj ne znamo ime, a koja se javila na naš poziv, jer nam je smireno pomagala kroz nekoliko telefonskih poziva koje smo joj uputili do dolaska hitne pomoći. Neizmjerno smo zahvalni i timu Hitne medicinske pomoći iz Poreča koja nas je presrela na ulazu na Istarski ipsilon u Višnjanu i preuzela moju suprugu. Tim su činili doktorica Maja, medicinska tehničarka Snežana i vozač Dragan koji su odradili i mnogo više no što se od njih traži, prepričao nam je još uvijek uzbuđeni tata Matej.

Samo što je Porečka hitna preuzela rodilju i krenula za Pulu, dok je tata Matej vozio iza njih, morali su ponovo stati jer je djevojčica naprosto odlučila roditi se istog časa. Oba su vozila stala na odmorištu Limski kanal i tako se malena Amelie Damjanić rodila u 00.43 u vozilu hitne pomoći iznad Limskog kanala, niti sat vremena od početka trudova, na pola puta do pulskog rodilišta.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum