torta de mandole

Jedinstveno iskustvo: Radionica izrade bumbarske torte u Vodnjanu

| Autor: Glas Istre
(Foto TZG Vodnjana)

(Foto TZG Vodnjana)


Turistička zajednica grada Vodnjana poziva sve zainteresirane na jedinstvenu radionicu koja će se održati u restoranu Vodnjanka u Vodnjanu, u četvrtak i petak, 6. i 7. veljače u 18 sati. Pod stručnim vodstvom majstorice vodnjanske tradicijske kuhinje, Svjetlane Celije, sudionici će imati priliku naučiti kako se priprema tradicionalna vodnjanska slastica – Torta de Mandole, poznata i kao "bumbarska" torta.

Torta de Mandole, slastica od badema, jaja i šećera, bila je i ostala simbol svečanih prigoda u Vodnjanu. Bez brašna, njezin nevjerojatan okus nastaje zahvaljujući majstorskom baratanju s tri jednostavne, ali ključne namirnice. Iako na prvi pogled skromna, upravo u ovoj jednostavnosti leži tajna njezinog posebnog okusa, koji otkriva bogatstvo vodnjanskog tla.

Radionica uključuje prezentaciju postupka izrade torte, uz degustaciju gotovih slastica. Broj sudionika je ograničen, stoga se prijave podnose putem e-maila na [email protected].

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter