(Foto Grad Poreč)
Učenici i učenice Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč koji su jutros počastili sugrađane i goste u sklopu manifestacije Slatko jutro koja se već tradicionalno odvija na Adventu Poreč. Učenici su uz vodstvo mentora pripremili tisuće slasnih fritula, a bili su tu i profiteroli, sušeno i svježe voće koje se moglo uroniti u čokoladnu fontanu, kao i poseban kutak s bezglutenskim slasticama, a sve je nestalo u trenu.
U pripremi slastica su sudjelovali učenici prvih, drugih, trećih i četvrtih razrednih odjela turističko-hotelijerski komercijalist (THK), zatim učenici prvog, drugog i trećeg razreda kuhara, konobara i slastičara, uz stručne učitelje Željana Peložu, Sebastiana Milešu, Sanju Pilato, Dragana Rimca, Tedija Poldrugovca, Anđelku Damjanić i Mateu Marić. Tehničku podršku dao je Marko Marinac, a materijal je osigurao Grad Poreč-Parenzo. Na podjeli su im se pridružili i ravnateljica TUŠ-a Tatjana Gulić Pisarević, te voditeljica Odsjeka u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Nadia Štifanić Dobrilović.
Svi su učenici zaista uložili puno truda, volje i entuzijazma za pripremu slastica, a građani ih rado podržali. Uz slastice na ovom adventskom jutru za zabavu su se pobrinuli i dječji puhački orkestar Porečki Delfini.
Večerašnji program Adventa Poreč donosi u 18 sati dječju predstavu u Parku Matije Gupca, paljenje druge adventske svijeće u 18.45 na Trgu slobode gdje će župi Poreč pridružiti i gosti iz župe Nova Vas, a veliko finale večeri je koncert popularnog Joleta.