tufting

Novo u ponudi POU-a Labin: Radionica izrade tepiha

| Autor: Branko Biočić
(Foto POU Labin)

(Foto POU Labin)


Pučko otvoreno učilište Labin u suradnji sa Zanasuartom organizira jednodnevnu radionicu tuftinga za mlade i odrasle. Termin tufting koristi se za proces stvaranja tepiha uz pomoć posebnih alata za precizno postavljanje vunenih čvorova na platnu, stvarajući na taj način mekane površine.

U ovoj jednodnevnoj radionici svatko može izraditi svoj tepih 40 sa 40 centimetara s motivima po želji, a svi materijali i alati uključeni su u cijenu radionice koja se sastoji od kratkog uvoda u tehniku tuftinga, crtanja jednostavnog motiva na papiru, a zatim preslikavanja motiva na platno, izrada vunenog tepiha metodom tuftinga, nanošenje raznih ljepila na pozadinska platna, te konačnog usavršavanja tepiha rezanjem rubova. Broj polaznika po radionici ograničen je na šest osoba.

Primaju se prijave za dva termina. Upisi su započeli i traju do 4. studenog, a 8. i 9. studenog održavaju se jednodnevne radionice. Više informacija može se dobiti na telefon 099/2005-700, e-mail: [email protected] ili osobno na adresi Istarska 1, II kat (zgrada policije, ulaz iz smjera parka). 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter