Nastavak obnove

Općinska arhiva u Vižinadi dobila novi prostor. U zakup idu i dva novouređena ureda

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(Snimila Gordana Čalić Šverko)

(Snimila Gordana Čalić Šverko)


Uspješno je nastavljen projekt obnove općinske zgrade u Vižinadi. Nakon uređenja postojećih prostora sada je novim sjajem zablistao i prvi kat zgrade koji je prethodno bio posve derutan i zapušten.

Nije se upotrebljavao godinama, a po završetku radova, u njemu će svoje mjesto naći dva uredska prostora, općinska arhiva i zajednički dio sa sanitarnim čvorom.

Radovi na prvom katu odvijali su se u dvije faze i njihova ukupna vrijednost je 40.148 eura s PDV-om. Obavila ih je tvrtka Građevinarstvo Ritoša d.o.o. uz stručni nadzor tvrtke Istra Inženjering d.o.o. iz Poreča. Kako bi se zadovoljili energetski uvjeti, u ovom je dijelu zgrade postavljena i nova PVC stolarija te dva klima uređaja.

Novouređeni uredski prostori uskoro će se na javnom natječaju ponuditi u zakup zainteresiranima za obavljanje uredskih i sličnih djelatnosti, a uskoro će se izgraditi i vanjsko stubište kako bi ova dva uredska prostora imala zaseban pristup.

(Snimila Gordana Čalić Šverko)(Snimila Gordana Čalić Šverko)

- Ovim projektom uredili smo potpuno derutne dijelove zgrade i omogućili njihovo korištenje u komercijalne svrhe, ali i za vlastite potrebe općinske uprave, s obzirom da je je prostor trenutne arhive postao neadekvatan za čuvanje arhivske građe, kazao je načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac. Dodao je kako vjeruje da će novi uredi biti atraktivni poduzetnicima i obrtnicima te doprinijeti daljnjem gospodarskom razvoju općine.

Za sljedeću godinu plan je urediti i vanjsku fasadu na zgradi općinske uprave čime bi projekt uređenja u cijelosti bio završen, a time bi se uljepšala slika ovog dijela naselja Vižinada.

Projekt obnove općinske zgrade traje od 2022. godine, a zgrada se uređivala dio po dio, u fazama. Od velike je dobrobiti za cijelu zajednicu s obzirom da će općinske službe moći raditi u znatno boljim uvjetima, a ujedno se otvorila mogućnost komercijalizacije prostora koji godinama nisu bili u upotrebi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter