Projekt Zeleni koraci Pazina

Danas radionica kompostiranja i izložba "To smo mi!"

| Autor: Gordana Čalić Šverko  
(Foto Vodnjanski đir)

(Foto Vodnjanski đir)


Provedba radionica o kompostiranju po mjesnim odborima grada Pazina, započela je početkom listopada u sklopu projekta Zeleni koraci Pazina koji se sufinancira sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Do sada je održano šest radionica; u Grdoselu, Zarečju, Trvižu, Bermu, Starom Pazinu i Lindaru, a nastavljaju se ovaj i sljedeći tjedan. Danas s početkom u 18 sati, u prostorijama Društva "Naša djeca" Pazin, uz radionicu kompostiranja, posjetitelji će imati priliku pogledati i foto izložbu "To smo mi!".

Izložba tematizira važno pitanje odnosa čovjeka prema okolišu te ukazuje na loše i neodržive obrasce koji su duboko ukorijenjeni u svakodnevici. Prikazani radovi uključuju fotografije zagađenja okoliša na području grada Pazina koje su građani u posljednjih nekoliko godina prijavljivali komunalnom redarstvu i gradskom komunalnom društvu, kao i po dva rada građanki, Roberte Ivančić i Nade Putinje.

Izložba se može pogledati i u utorak, 29. listopada u Društvenom domu u Hekima, a nakon toga će biti postavljena u holu Spomen doma do kraja studenog.

Svi zainteresirani građani mogu se odazvati radionicama i izložbi te time aktivno doprinijeti zaštiti okoliša i očuvanju zajednice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter