mele i velike štrige i štriguni

U subotu Medulin u mističnom i strašnom ruhu: Donosimo program ovogodišnjih "Medulinskih štrigunerija"

| Autor: šantadur, medulin, medulinske štrigunerije
(Snimio Doria Mohorović / Glas Istre)

(Snimio Doria Mohorović / Glas Istre)


Ovu subotu centar Šantadur u Medulinu na jedan će dan odjenuti svoje mistično i (samo malo) strašno ruho te postati sastajalište malih i velikih štriga i štriguna.

Nakon izrazito uspješnog i odlično posjećenog prošlogodišnjeg, trećeg izdanja ovog zabavnog obiteljskog događaja, u Šantaduru, centru baštine i održivog razvoja će se u subotu s početkom u 16 sati (planirano trajanje do 21 sati) održati "Medulinske štrigunerije 2024."

Jesenji vikend pred nama, idealan je za susret i druženje inspirirano lokalnim pričama i legendama o vješticama, dobrim i lošim, a planirani sadržaji i aktivnosti zaokupiti će i zabaviti mališane, kao i njihove odrasle pratitelje. Mališani će moći položiti štrigunski ispit te u nekoliko disciplina pokazati svoje vještičje znanje i vještine. Uz zasluženi štrigunski pašaporat moći će potom u 17 sati pristupiti ekipnoj potrazi za štrigunom (uz obavezne prijave na licu mjesta).

U 18 sati na rasporedu je nova i jedinstvena, samo za ovu priliku osmišljena lutkarska predstava Udruge Puppeta "Čarobno putovanje male vještice Grizelde", a uslijedit će također u izvedbi teta Puppeta lutkarska radionica "Metle čakulone". Za cijelog trajanja manifestacije u Kantunu štriguna Merla zainteresirani će mali posjetitelji u polusatnim radionicama moći naučiti izrađivati vještičje bočice (spell jars) i viskove te gatanje iz kockica, a tu će se i pokazno dubiti i rezbariti cuke.

Dress code je naravno vještičji, a za najbolje, najljepše i najstrašnije sudionike planirane revije maski i kostima predviđene su nagrade. U goste na Medulinske štrigunerije i ove godine dolazi Rozi iz Make up Cornera koja će od 16 do 18 sati oslikavanjem lica upotpuniti svaku masku i štrigunski outfit (prednost svakako imaju najmlađi štrige i štriguni).

Druženje i zabavu upotpunit će svojom svirkom odlični Deja vu acoustic duo, a uz štrigunske igre i zabavu, volonteri Udruge Sakramenski i RSK Mladost pripremaju za gušt svih posjetitelja pravu vještičju gozbu u kojoj će uz raznorazne slane i slatke delicije glavne zvijezde biti "cuka na žlicu i riža na pirun" te na licu mjesta spravljene mirisne i šarene palačinke.

Poziv iz centra Šantadur ide malenim štrigama i štrigunima i onima koji to tek žele postati te njihovim odraslim pratiocima i svima koji žele na jedno popodne biti dio medulinske štrigunske priče.

Događaj uz pomoć volontera i mještana organizira i provodi udruga Sakramenski, ulaz je slobodan te su zahvaljujući financijskoj podršci Općine Medulin i Turističke zajednice općine Medulin svi sadržaji i aktivnosti unutar manifestacije za posjetitelje potpuno besplatni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter