NOVI SADRŽAJ U ROVINJU

FOTO / Službeno otvoreno novoizgrađeno Civilno strelište Turnina: Estera Herceg prva zapucala u nepomičnu metu

| Autor: Nina Orlović Radić
(Foto: Grad Rovinj)

(Foto: Grad Rovinj)


Na nekoliko kilometra od centra grada, u podnožju brežuljka s kulom Turnina, i na površini od gotovo jedanaest tisuća četvornih metara, građani Rovinja dobili su novoizgrađeno Civilno strelište Turnina, za čije je opremanje i izgradnju Grad Rovinj, osigurao 558 tisuća eura.

Ulaganje u infrastrukturu

Simboličnim presijecanjem vrpce od strane gradonačelnika Rovinja dr. Marka Paliage, glavnog tajnika streljačkog saveza Bojana Đurkovića i direktora rovinjskog "Valbruna sporta" Branka Rajka, u pogon je puštena gradska streljana, a čast da prva zapuca u nepomičnu metu pripala je specijalnoj gošći, Esteri Herceg, članici Hrvatske reprezentacije sportskog streljaštva.

(Foto: Grad Rovinj)(Foto: Grad Rovinj)

U svom pozdravnom govoru gradonačelnik Rovinja, dr. Paliaga podsjetio je da je dogradnja i opremanje streljane bilo obećanje dano sugrađanima, ali i jedan od njegovih programskih zadataka iz 2017. godine.

Zahvaljujući inicijativi različitih dionika, Grad Rovinj je pokrenuo ekonstrukciju i dogradnju stare streljane kako bi ona postala moderna sportska građevina i udovoljavala zakonskim regulativama koje se odnose na osnivanje civilnih strelišta i drugih mjesta za vježbe gađanja. Ovaj je objekt osmišljen kako bi napokon na području Grada Rovinja i Istre postojali uvjeti za uvježbavanje sportaša i rekreativaca sportskog streljaštva.

(Foto: Grad Rovinj)(Foto: Grad Rovinj)

- Novo civilno strelište predstavlja još jedan korak naprijed u našoj kontinuiranoj strategiji ulaganja u sportsku infrastrukturu, a s ovim projektom dobili smo moderan dom koji će omogućiti sportašima, rekreativcima i ljubiteljima sporta vrhunske uvjete za trening i natjecanje, rekao je Paliaga, obraćajući se okupljenim sudionicima i partnerima projekta koji su doprinijeli realizaciji modernog objekta.

Sportski turizam

Uz gradonačelnika, na svečanosti su prisustvovali i mnogi uzvanici, uključujući predstavnike Hrvatskog streljačkog saveza, Sportske zajednice Istarske županije, načelnike okolnih općina te brojne uglednike iz sportskog i javnog života.

(Foto: Grad Rovinj)(Foto: Grad Rovinj)

Dodajmo, i da je samo strelište opremljeno s četiri sektora i 36 streljačkih mjesta. Korisnicima nudi vrhunsku opremu koja uključuje elektronske mete Sius-Ascor, kao i prostorije za punjenje streljiva i testiranje opreme. Uz to, kompleks sadrži svlačionice, sanitarne prostorije, urede i skladišta za opremu, a uz korištenje lokalnog Streljačkog kluba - Club di tiro a segno Rovinj, bit će otvoreno i za sve ostale sportaše streljaštva, čime se dodatno doprinosi razvoju sportskog turizma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter