DOBRE VIJESTI

I ovaj grad u Istri umirovljenicima će refundirati trošak police dopunskog zdravstvenog osiguranja

| Autor: Glas Istre
(Grad Novigrad)

(Grad Novigrad)


Svim umirovljenicima i osobama starijim od 65. godina bez redovnih primanja s područja Grada Novigrada – Cittanova, ukoliko sami uplaćuju policu dopunskog zdravstvenog osiguranja, Grad Novigrad – Cittanova refundirat će trošak police u 2024. godini.

Ova aktivnost Gradske uprave pokrenuta prošle godine, rezultirala je velikim interesom i brojnim prijavama, te je rok za predaju zahtjeva za refundaciju mjesec dana, do petka, 15. studenog 2024.

Glavni detalji o refundaciji

Ukoliko sami uplaćuju policu dopunskog zdravstvenog osiguranja, Grad Novigrad – Cittanova refundirat će svim umirovljenicima i osobama starijim od 65. godina bez redovnih primanja s područja Grada Novigrada – Cittanova, trošak polica dopunskog zdravstvenog osiguranja u 2024.godini.

Iznos koji će se refundirati ovisi o visini mjesečne mirovine, a isplate refundiranja uplaćenih premija polica za dopunsko zdravstveno osiguranje uplatit će se na tekući račun korisnika, najkasnije do 31.12.2024. godine.

Umirovljenicima s mjesečnom mirovinom manjom od 335 Eur i osobama starijim od 65 godina bez redovitih primanja refundirat će se ukupni iznos uplaćene premije za police dopunskog zdravstvenog osiguranja u 2024.godini.

Umirovljenicima s mjesečnom mirovinom od 335 Eur do 800 Eur, refundirat će se pola ukupnog iznosa uplaćene premije za police dopunskog zdravstvenog osiguranja u 2024.godini.

Kako bi se ostvario povrat uplaćenih premija dopunskog zdravstvenog osiguranja, potrebno je u pisarnicu Grada Novigrada – Cittanova (prizemlje zgrade na adresi Veliki trg 1, Novigrad) do 15.11.2024.g. predati zahtjev uz sljedeće dokumente:

  • Ispunjeni Zahtjev (zahtjev možete preuzeti osobno u pisarnici ili na ovom LINKU)
  • Kopiju važeće osobne iskaznice
  • Kopija kartice bankovnog računa na koji će se novčana sredstva isplatiti
  • Potvrdu o uplati mirovine (hrvatske ili inozemne) za rujan ili listopad 2024. godine (dokument gdje se vidi uplata mirovine na tekući račun za rujan ili listopad 2024. ili potvrda iz banke o uplati mirovine na tekući račun za rujan ili listopad 2024.)
  • Dokaz o sklopljenoj polici/sklopljenim policama dopunskog zdravstvenog osiguranja za tekuću kalendarsku godinu (kopiju police dopunskog zdravstvenog osiguranja iz 2024.g. ili kopiju police za dopunsko zdravstveno osiguranje u 2023.g. ako se vremenski odnosi na policu koja traje i u 2024.g)
  • Dokaz o plaćanju godišnje police zdravstvenog osiguranja (dokaz o uplati – godišnjoj, polugodišnjoj ili mjesečnim uplatama iznosa na temelju kojih se odobrava refundacija uplaćenog iznosa police dopunskog zdravstvenog osiguranja za tekuću godinu)

Ukoliko su potrebna pojašnjenja oko zahtjeva za refundacijom, više informacija može se dobiti u novigradskoj Gradskoj upravi ([email protected] ; 052/757 055; 757 446 ; interni broj 215).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter