DJEČJI TJEDAN u labinu

Grad ulaže u najmlađe: Predstave, pokloni i izleti za vrtićarce i osnovnoškolce

| Autor: Branko Biočić
(Foto: Grad Labin)

(Foto: Grad Labin)


Grad Labin obilježio je Dječji tjedan brojnim aktivnostima namijenjenima djeci, od vrtićaraca do osnovnoškolaca. U sklopu ovog događanja, Grad je prigodnim darovima razveselio sve vrtićke skupine, donirajući Dječjem vrtiću »Pjerina Verbanac« poklon bon u vrijednosti od tisuću eura za nabavu edukativnih i didaktičkih igračaka.

Tom prigodom, gradonačelnik Valter Glavičić i njegovi suradnici obišli su centralni vrtić i područne objekte, uručivši donaciju osobno.

Filmovi za školarce

- Naša djeca su budućnost i s radošću ulažemo u njih. Važno je o našim najmlađima razmišljati tijekom cijele godine i kontinuirano ulagati u njih, što nam je u Gradu svakako jedan od prioriteta. No, ovakvi nas projekti posebno vesele, jer kroz direktnu komunikaciju s djecom čujemo njihove prijedloge, želje i komentare. Naravno, ne smijemo zaboraviti niti naše stručne kadrove koji se svakodnevno brinu o njihovom odrastanju i obrazovanju, na čemu im se svi zajedno od srca zahvaljujemo, izjavio je gradonačelnik Valter Glavičić tijekom posjeta vrtiću.

(Foto: Grad Labin)(Foto: Grad Labin)

Grad Labin je također omogućio besplatne kino projekcije za vrtićarce i učenike osnovnih škola. Djeca iz svih skupina Dječjeg vrtića »Pjerina Verbanac«, njih ukupno 388, uživala su u animiranom filmu »Ringe ringe raja«, a oko 400 učenika nižih razreda osnovnih škola Matije Vlačića i »Ivo Lola Ribar« pogledalo je animirane filmove »Tajni život ljubimaca 2« i »Izvrnuto obrnuto 2«. Za učenike viših razreda organizirane su projekcije u popodnevnim satima. Učenicima i vrtićarcima čiji su objekti udaljeniji, Grad je osigurao besplatan autobusni prijevoz do Kina Labin.

O radu gradske uprave

Jedna od tradicionalnih aktivnosti Dječjeg tjedna bio je i posjet učenika četvrtih razreda labinskih osnovnih škola labinskoj gradskoj upravi. Gradonačelnik Valter Glavičić, zamjenica Federika Mohorović Čekada i pročelnici gradskih odjela, ugostili su učenike te im objasnili kako funkcionira gradska uprava. Učenici su postavili brojna izvrsna pitanja, pokazujući veliki interes za rad gradske vlasti

- Veseli nas vidjeti ovako aktivne i znatiželjne učenike. To pokazuje koliko su naša djeca uključena i zainteresirana za budućnost svog grada, dodao je labinski gradonačelnik.

(Foto: Grad Labin)(Foto: Grad Labin)

U sklopu Dječjeg tjedna, korisnicima Centra »Liče Faraguna« osiguran je izlet u Fažanu, dok će na javnoj površini u centru Labina tijekom ovog tjedna, ovisno o vremenskim uvjetima, biti postavljena inovativna komunikacijska ploča, prilagođena osobama s posebnim potrebama, ali i svim lokalnim mališanima. Grad Labin je najavio da će i dalje nastaviti s projektima i inicijativama koji doprinose kvaliteti života najmlađih, uz kontinuirano ulaganje njihovo obrazovanje i razvoj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter