Wine & Honey Stroll

Otkrijte ljepote Prodola, Filipane i Taškerovih Dvora s dobrom kapljicom u ruci

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


U nedjelju 20. listopada se održava jesenski Wine & Honey Stroll - degustacijska šetnja za vinoljupce kroz prirodne i povijesne ljepote Prodola, Filipane i Taškerovih Dvora.

Okupljanje je u 11 sati u Titovom parku s 88 lipa u Prodolu (Google Maps lokacija nasuprot Ville Lipa) gdje se ostavljaju vozila. Uzduž pet degustacijskih stanica kušati će se 15 sorti vina te 7 vrsta meda i medenica OPG-a Dubravac iz Raklja. Po tri vrste nagrađenih vinskih etiketa predstaviti će vinarije Šegota, Kalavojna, Memento Moris, Siljan i Diković.

Šetači će upoznati lokalnu ponudu proizvođača destinacije Marčana, otkriti šumsku lokvu Ciganica, razgledati crkvu sv. Filipa i Jakova te uživati u seoskim vizurama 300 godina stare murve i krušne peći u Filipani, vinogradima, maslinicima i sačuvanim suhozidima. Na zadnjoj degustacijskoj stanici, na imanju familije Diković kušati će se domaće kobasice s kapuzom, a za veselu atmosferu pobrinuti će se Dragan Radolović-Škico na harmonici.

Šetnja ide kružnom stazom mirnim krajolikom u dužini cca. 7 km. Predviđeno trajanje degustacijske šetnje je 3-4 sata. Kotizacija po sudioniku iznosi 40 eura. Obvezne su prijave na [email protected] ili na telefon 052/823-696, najkasnije do petka 18. listopada do 12 sati ili do popunjenja grupe.


Podijeli: Facebook Twiter