Valamar brine za marende fine

Valamar tjednom domaćih marenda nagradio 25 osnovnih škola iz Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka

| Autor: Glas Istre
(Foto Valamar Riviera)

(Foto Valamar Riviera)


Valamar je odlučio nagraditi svih 25 osnovnih škola iz Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka koje su sudjelovale na natječaju "Valamar brine za marende fine" za školsku godinu 2024./2025. Iako je fond nagrada predvidio 10 škola, kako bi što većem broju djece omogućio ukusne i nutritivno uravnotežene obroke od kvalitetnih domaćih namirnica lokalnog podrijetla, Valamar je  nagrade dodijelio svim školama koje su se prijavile na natječaj. Valamar je tako osigurao tjedan dana domaćih marendi za više od 5.200 učenika tijekom ove školske godine. 

Ovo je druga godina da Valamar provodi natječaj "Valamar brine za marende fine", a o uspjehu projekta, koji za cilj ima podignuti svijest o važnosti zdrave prehrane među djecom, govori velik interes škola. U okviru ovogodišnjeg natječaja učenici su trebali osmisliti kreativan recept za uravnoteženu i zdravu, toplu ili hladnu, marendu te ga dostaviti u formatu po izboru, a na natječaj su pristigli raznovrsni i izuzetno kreativni recepti u obliku video zapisa, fotografija i tekstova. Uloženi trud i kvaliteta učeničkih radova bili su dodatni razlog za nagraditi sve škole.

Za školsku godinu 2024./2025. nagradu "Tjedan domaćih marendi" osvojile su: TOŠ Bernardo Parentin iz Poreča, OŠ Malinska-Dubašnica s otoka Krka, OŠ Nikola Tesla iz Rijeke, OŠ Fran Krsto Frankopan iz Vrbnika, Katolička OŠ "Josip Pavlišić" iz Rijeke, OŠ Ivana Batelića iz Raše, OŠ Ivan Goran Kovačić iz Čepića, OŠ Joakima Rakovca iz Svetog Lovreča, OŠ Viktora Cara Emina iz Lovrana, Područna osnovna škola Vladimira Nazora iz Motovuna, Centar "Liče Faraguna" iz Labina, OŠ Tone Peruška iz Pule, OŠ Fran Franković iz Rijeke, OŠ Jože Šurana iz Višnjana, OŠ Vladimir Nazor iz Rovinja, Područna osnovna škola "Eugen Kumičić" iz Mošćeničke Drage, OŠ Milana Šorga iz Oprtlja, OŠ "Ivo Lola Ribar" iz Labina, TOŠ Novigrad, TOŠ "Edmondo De Amicis" iz Buja, OŠ Rivarela iz Novigrada, OŠ Matije Vlačića iz Labina, OŠ Ivana Zajca iz Rijeke, OŠ Petra Studenca iz Kanfanara te OŠ Tar-Vabriga.

Marende za učenike svih nagrađenih škola pripremat će se u Valamarovoj centralnoj kuhinji u Vinežu, gdje se nalazi Valfresco Direkt, online trgovina s dostavom koja svoje usluge nudi na području Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka. Osim toga, Valamar redovito surađuje s oko 100 lokalnih OPG-ova i proizvođača, osiguravajući visokokvalitetne domaće namirnice za svoja gotova i polugotova jela. Udio  domaćih proizvoda u ponudi Valamara je izrazito visok,  te u segmentu hrane i pića  iznosi čak 78 posto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter