Završava akcijom mjerenja šećera

U Svetom Lovreču najavljen bogat program za ovaj tjedan. Donosimo detalje

| Autor: Glas Istre
(Foto: Općina Sveti Lovreč)

(Foto: Općina Sveti Lovreč)


Toplina je popustila, ali nisu popustila događanja u Svetom Lovreču. Sredina mjeseca listopada donosi Lovrečanima i njihovim gostima i posjetiteljima sijaset različitih zanimljivih događanja.

Tako će se u četvrtak 10. listopada održati predavanje fizioterapeutkinje bacc.physioth. Gracijele Benčić s temom „Utjecaj pravilnog disanja i tjelovježbe na zdravlje“. Ovo korisno predavanje, a koje organizira Klub žena liječenih od karcinom dojke „Gea“ Pula, počinje u 18:00 sati, u Multimedijskom centru kreativnosti „Plesna sala Lovreč“. Ulaz je slobodan.
Petak, 11.10.2024. donosi dašak višedimenzionalne kulture. Naime, Gradska loža bazilike sv. Martina, inače najveće ranoromaničke crkve i Istri, a u kojoj se nalaze jedne od najstarijih fresaka na našem Poluotoku, bit će sjecište povijesti, arhitekture, kulturne baštine i glazbe, a sve u sklopu manifestacije „Musica affrescata“.

Program "Musica affrescata" nudi jedinstveno glazbeno iskustvo ispred odabranih istarskih crkava ukrašenih freskama. Ovaj projekt ima za cilj valorizirati i povezati freske istarskih crkava s europskom glazbom druge polovice srednjeg vijeka, potičući širu javnost da se upozna s bogatom povijesnom ostavštinom srednjovjekovne umjetnosti. U prvom izdanju programa, istaknuti istarski glazbenici Dario Marušić i Marino Kranjac, uz pratnju Edne Strenja Jurcan, od 18:00 sati povest će publiku na povijesno putovanje kroz glazbu koja obuhvaća razdoblje od sredine srednjeg vijeka do kraja renesanse. Pokrovitelji koncerta su Istarska županija, Upravni odjel za kulturu i zavičajnost te Općina Sveti Lovreč. Ulaz je slobodan.

Za kraj tjedna, nedjelju, 13. listopada predviđeno je već četvrto izdanje „Lorentina – dječjeg dana u Svetom Lovreču“. Trgovi Placa i Placeta postaju barem na jedan dan mjesto gdje vladaju mališani a koji mogu uživati u velikim dozama zabave, smijeha, igre i učenja. Tako će, počevši od 15.00 sati, na programu biti: kreativno-likovna radionica s udrugom „Funtanela“, radionica društvenih igara na ploči s udrugom „Mordele“, ulično kazalište s Mr. Baloombom (USB Poreč), lov na blago, dječja predstava Teatra Naranča pod nazivom „Lisac i roda“ te priče za laku noć, gdje se mogu čuti priče i poeme prilagođene dječjem uzrastu, na vrhu s dogodovštinama letećeg lavića Lorentina! Sve aktivnosti su besplatne.

Ovaj sijaset događanja okončava u ponedjeljak, 14. listopada s akcijom mjerenja šećera u kapilarnoj krvi i mjerenja krvnog tlaka, a koju organizira Gradsko društvo Crvenog križa Poreč. Ova će se hvalevrijedna akcija održati na Gradskom trgu, odnosno na površini ispred zgrade Općine Sveti Lovreč.

Više informacija o svim događanjima može se naći na FB i Instagram profilu Lovreština info ili pozivom na broj 448-195.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter