jESEN U pOREČU

Ovaj tjedan stižu najbolji veterani u hrvanju na svijetu. Donosimo detalje

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Poreč)

(Foto: Grad Poreč)


Od 8. do 13. listopada Poreč će ugostiti najbolje veterane u hrvanju na svijetu koji će se na Svjetskom prvenstvu boriti za medalje i pokušati doći do titule najuspješnijih hrvača veterana na svijetu. U dvorani Žatika svakodnevno posjetitelji će moći uživati u borbama u jutarnjem kvalifikacijskom programu od 10:30 i u večernjem finalnom programu od 18:00. Na natjecanju je prijavljeno preko 1200 sportaša i sportskih djelatnika, a pod hrvatskom zastavom nastupat će preko 30 hrvača. Prvenstvo svijeta u hrvanju za veterane održava se već više od 50 godina pod pokroviteljstvom Svjetske hrvačke federacije. Sigurno ćemo uživati u pravom spektaklu i borbama koje vrijedi pogledati te Vas ovim putem pozivamo da dođete u centar hrvačkog svijeta ovoga tjedna, a to je Poreč i dvorana Žatika.

Padel Poreč Week donosi u Poreč atraktivni međunarodni turnir FIP Promotion Padel Poreč, pod organizacijom Svjetske padel federacije (FIP). Riječ je o natjecanju čiji se rang može usporediti s ATP turnirima u tenisu. Ovo je najveći turnir ikad organiziran u Istri, koji će u Poreč dovesti vrhunske svjetske igrače padela. Također, ovo je prvi put da se jedan FIP turnir održava u Hrvatskoj. FIP je krovna svjetska padel organizacija, pod čijim vodstvom se organizira i Premier Padel Tour, pa se bodovi osvojeni na ovom turniru broje za istu rang listu na kojoj se nalaze svi najbolji svjetski igrači padela.

Turnir počinje 7. listopada prvim kolom, dok su polufinala i finala u muškoj i ženskoj konkurenciji predviđena za nedjelju, 10. listopada. Ukupni nagradni fond turnira iznosi 5000 eura. Među poznatijim igračima svoj su nastup potvrdili Pier Giulio Farabbi, Youp De Kroon, Julian Prins, Victor Ortega Garcia, a od naših igrača Arthur Vašarević i Dorian Vasung. U ženskoj konkurenciji domaće snage predvode Karolina Kovač i Lea Jurković, dok su među stranim natjecateljicama najzvučnija imena Britanke Abigail Tordoff i Lisa Rachel Phillips.

Do subote, 12. listopada u galeriji Palače Zuccato moguće je razgledati najnoviju izložbu akademskog slikara Tomislava Buntaka (Zagreb, 1971.). Izložba naslovljena „Balade Mediterana“, koju kustoski potpisuje povjesničarka umjetnosti Leila Topić, obuhvaća nekoliko ciklusa nastalih u grafičkoj tehnici te uljenim odnosno akrilnim bojama na platnu, a koje povezuje provodni motiv Mediterana, no ne Sredozemlja tek kao geopolitičkog pojma nego radije priziva u misli antički naziv „unutrašnje more“,  Mare Internum. Naime, izložba započinje grafičkom mapom naslovljenom „Miracle Grecque“ (Grčko čudo) koja sadrži dvadeset i pet grafičkih listova otisnutih u tehnici bakropisa s autorovim potpisom i numeriranim arapskim brojkama. Na drugom i trećem katu izložbenog prostora izložena su slikarska platna iz različitih slikarskih ciklusa nastalih unazad posljednjih pet godina. Radno vrijeme galerije: 10.00 – 12.00 i 18.00 – 20.00, nedjeljom i praznikom zatvoreno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter