(Snimio Damjan Bistričić)
Pedesetak uzvanika prisustvovalo je otvaranju novog sjedišta "Scuola Italiana Pizzaioli" proteklog vikenda u Banjolama, točnije u Volamama.
Naime, riječ je o međunarodnoj školi za pizzaiole koje vode renomirani talijanski pizzaioli, koji su i članovi talijanske stručne udruge. Na samom otvorenju, priznati stručnjaci na čelu s Grazianom Bertuzzom demostrirali su pripremu klasičnih pizza po svim pravilima zanata, a uz pripremu pizza okupljenima i pojašnjavali kako teče sam proces, i što je sve važno da bi pripremila dobra pizza. Kako je bilo riječi o klasičnim pizzama, posjetitelji su mogli degustirati pizzu margeritu, buffalinu i capricciosu.
Okupljeni su naravno iskoristili priliku, pa su ove svjetski znane pizzaiole ispitivali o brojnim detaljima zanatske pripreme pizze. Sve to je bila uvertira u samu školu, koja kreće ove jeseni po programu kakav se provodi u nekoliko desetaka zemalja u svijetu. Zanimljivo je i da se ovdje mogu školovati i građani koji nemaju prethodno kulinarsko znanje.