Povodom dječjeg tjedna

U organizaciji Gradske knjižnice Poreč najavljen raznolik program za najmlađe čitatelje

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Dječji je tjedan prilika da se s puno pažnje, različitim programima i aktivnostima, na poseban način obratimo djeci i podsjetimo ih na njihovo važno mjesto u svijetu. I porečka Knjižnica svojim se programom pridružuje njegovom obilježavanju.

Povodom Dječjeg tjedna, u organizaciji bibliobusne službe Gradske knjižnice Poreč, na području mjesnih odbora Grada Poreča, u utorak 8. listopada, u Žbandaju u 14.30 sati, potom u četvrtak 10. listopada u Velom Maju u 10 sati te Novoj Vasi u 14.30 sati, na bibliobusnim stajalištima bit će organizirana druženja djece s pripovjedačicom Andrejom Krenek.

Pričanje priča najstariji je oblik komunikacije koji je oduvijek bio sredstvo razmjene ideja, misli i vrijednosti te nas potiče da budemo bliski i jačamo svoje samopouzdanje. Pripovjedačica Andreja, koja je u bajke zaljubljena od malih nogu, a s divovima, vilama i vilenjacima druži se kroz brojne ispričane i neispričane priče, zasigurno će i našim mališanima donijeti radost pripovijedanja.

Pod motom "Ljubav djeci prije svega!" i porečka će Knjižnica svoj "Petkom u pet" ispuniti porukama podrške djeci da rastu i grade svoje snove te da budu hrabra poletjeti prema njihovim ostvarenjima. Tijekom Dječjeg tjedna, od 7. do 11. listopada, Odjel za djecu i mlade krasit će mala umjetnička djela polaznika/ca Likovnog laboratorija DND-a Poreč, koja su izrađena pod stručnim vodstvom prof. Marine Dželalije Jakominić. 

Važno je podsjetiti i na veliku kampanju "Čitajmo da ne oguglamo!" kojom se djeci omogućava besplatan upis u porečku knjižnicu. Iskoristite pravo na čitanje te uživajte u brojnim uslugama koje Knjižnica pruža.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter