Europa za poduzetnike

Dani otvorenih vrata EU projekata u Poreču

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Grad Poreč ove se godine pridružuje manifestaciji "Dani otvorenih vrata EU projekata" koju već tradicionalno svakog listopada organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Cilj održavanja "Dana otvorenih vrata EU projekata" je najširoj javnosti predstaviti projekte koji daju konkretan doprinos razvoju lokalnih zajednica. U tom smislu, Grad Poreč će svim poduzetnicima u turizmu i povezanim sektorima predstaviti kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku. 

Grad Poreč osmislio je događanje koje će se održati u četvrtak 17. listopada od 13 do 15 sati, u Velikoj vijećnici, a bit će namijenjeno poduzetnicima iz sektora turizma i svih povezanih djelatnosti. Program će uključivati besplatnu mini edukaciju o osnovama prijave i provedbe EU projekata, te prezentaciju projekta FU-TOURISM koji Grad Poreč-Parenzo provodi u okviru Programa jedinstvenog tržišta (nekadašnji COSME). Također, predstavit će se pravila sudjelovanja u Akceleracijskom programu projekta FU-TOURISM, koji će pružiti financijsku podršku za 60 malih i srednjih poduzeća iz Hrvatske, Grčke, Poljske, Španjolske, Belgije i Austrije (po 10 iz svake zemlje sudionice), u iznosu od 20.000 eura.

Događanje će završiti prezentacijom primjera dobre prakse i konzultacijama o mogućim projektnim idejama, uz pružanje smjernica sudionicima za napredak u području digitalizacije i održivog razvoja.

Akceleracijski program je prvi od dva predviđena programa potpore. Drugi program, planiran za 2025. godinu, pružit će podršku za 42 konzorcija malih i srednjih poduzeća, uz financijsku potporu od 30.000 eura po konzorciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter