Najveće gradsko parkiralište u Rovinju

Cijena sata parkinga na Valdibori (s)pala na 2 eura, a padat će još

| Autor: Nina Orlović Radić
(Snimila Nina Orlović Radić)

(Snimila Nina Orlović Radić)


Od prvog listopada, cijena parkirališnog sata na najvećem i centru gradu najbližem uređenom parkiralištu Valdibori s nemalih 3,5 eura (s)pala je na dva eura. No, doznajemo da to neće biti i kraj spuštanja cijene, jer će već od sljedećeg mjeseca pa sve do travnja sljedeće godine, iznositi 0,50 eura.

Dodajmo, i da je visoka cijena parkiranja u ljetnim mjesecima bila i jedna od top tema domaćih iznajmljivača. U jednom trenutku, što zbog velikog broja apartmana u starogradskoj jezgri, što zbog nedostatka parkirnih mjesta uključenih u apartmanski paket, događalo se da "smještaj" automobila bude traženiji od apartmanskog.

Naime, 84 eura po danu parkiranja za neke je turiste bio dovoljan razlog za izbjegavanje smještaja u starogradskoj jezgri. Također, i domaći, iz prigradskih naselja, zbog visoke cijene parkiranja zaobilazili su Valdiboru u širokom luku. Istovremeno, valja spomenuti da Grad Rovinj već godinama za rezidente starogradske jezgre osigurava godišnju parkirališnu kartu za Valdiboru čija je cijena pristupačnih 19.91 euro.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter