bogat program

Istražili smo što donosi jesen u središnjoj Istri: Od koncerata do kazališnih predstava i sportskih događanja

| Autor: Glas Istre
(Foto: TZ središnje Istre)

(Foto: TZ središnje Istre)


Središnja Istra ove jeseni donosi niz zanimljivih kulturnih, glazbenih, gastronomskih i sportskih događaja. Posjetitelji svih uzrasta moći će uživati u bogatom programu koji spaja tradiciju, umjetnost i zabavu, s posebnim naglaskom na očuvanje kulturne baštine i suvremeno stvaralaštvo.

Zvuci ambijentalnog dark jazza odzvanjat će Vidikovcem Franje Ferdinanda u Pićnu u ponedjeljak 30. rujna, kada na pozornicu stiže Nuša Hauser predstavljajući svoj prvi album Vetva. Spajanjem modernih i tradicionalnih glazbenih stilova, Nuša Hauser donosi jedinstven glazbeni doživljaj. Drugo predstavljanje albuma bit će i u Pazinu, u srijedu 23. listopada.

Ciklus Kantautori u kaštelima donosi intimne glazbene večeri u povijesnim kaštelima diljem Istre, slijedi Draguć 4. listopada kada na pozornicu stižu Darijo Marušić, Marin Kranjc i Edna Strenja Jurcan, a oni potom putuju do Svetoga Lovreča, gdje će koncert održati 11. listopada. Ovi nastupi kantautora stvaraju poseban ugođaj u autentičnim ambijentima, čime se ističe sinergija glazbe i povijesnih lokacija.

Ljubitelji komedije i kazališta mogu uživati u duhovitim i zabavnim programima. Enis Bešlagić će 2. listopada u Pazinu izvesti svoju monodramu "Da sam ja netko", dok će 4. listopada također u Pazinu, Ivan Šarić nasmijati gledatelje stand up showom pod nazivom "Best of 1984 – 20232, koji će prikazati najbolje trenutke iz Šarićeve dugogodišnje karijere.

Za sportske entuzijaste, Kašćerga Trail 2024 održat će se 12. listopada, pružajući sudionicima priliku za istraživanje slikovitih staza središnje Istre i uživanje u prirodnim ljepotama tijekom ovog izazovnog sportskog događaja.

Za najmlađe posjetitelje, 13. listopada održat će se program Lorentino – Dječji dan u Svetom Lovreču. Ovaj dan bit će ispunjen zabavnim i edukativnim radionicama, igrama i predstavama za najmlađe, što ga čini idealnim za obiteljski izlet.

Ljubitelji jesenskih plodova uživat će u gastronomskoj manifestaciji Jesen na pijatu u Središnjoj Istri, koja se održava u ugostiteljskim objektima na području središnje Istre od 4. do 27. listopada, nudeći bogatu ponudu jesenskih delicija, s naglaskom na autentične sezonske proizvode. Također, u Tinjanu će se od 18. do 20. listopada održati tradicionalni ISAP – Internacionalni sajam pršuta, koji okuplja najbolje proizvođače pršuta i predstavlja priliku za uživanje u ovoj istarskoj deliciji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter