Zabava i natjecanje za sve sudionike

U čast vinu i tradiciji: Prvog vikenda u listopadu održava se plominska Bela nedeja

| Autor: Branko Biočić
Stari grad Plomin

Stari grad Plomin


Živopisni gradić Plomin i ove će godine prve nedjelje u listopadu u organizaciji Turističke zajednice Kršan tradicionalno obilježiti Belu nedeju. Osim mladog vina, kojemu je manifestacija posvećena, domaćini će organizirati i bogatu kulturnu, zabavnu i gastro ponudu.

Bogat program

Manifestacija, poznata po svojoj toploj atmosferi i bogatom programu, održat će se 5. i 6. listopada u Stepčićima, Plomin Luci i Plominu. Program započinje u Stepčićima u subotu, 5. listopada, u 18 sati, kada će se održati turnir u briškuli i trešeti. Ova večer obećava zabavu i natjecateljski duh za sve sudionike, uz priliku za druženje u opuštenoj i veseloj atmosferi.

U nedjelju, 6. listopada, program se nastavlja u Plomin Luci s natjecanjem u udičarenju kojeg organizira SRD Plomin u 8 sati, okupljajući ljubitelje ribolova svih generacija. Spomendan Majke Božje od Rožara obilježiti će se misnim slavljem u 10 sati u Župnoj crkvi Blažene Djevice Marije, a od podneva Plomin će oživjeti bogatim kulturno-zabavnim programom.

Na trgu će nastupiti Zlatelići iz KUD-a Ivan Fonović Zlatela, kao i polaznici Dječjeg vrtića Kockica iz Kršana, koji će donijeti tradicionalne plesove i pjesme. Na plominskoj placi svi prisutni moći će kušati mlado vino vinara Vina Vosilla i Foškić, kao i bogatu ponudu proizvoda lokalnih OPG-ova. Glazbeni dio programa upotpunit će Duo Magnolija, Vesna Nežić Ružić i Dejan Jedretić, koji će svojim izvedbama oduševiti sve prisutne.

Kreativne radionice

U loži, od 12 do 14 sati, pod vodstvom umjetnice Anite Pilat, održat će se kreativne radionice za djecu, koje će najmlađima pružiti priliku da se izraze kroz igru i umjetnost. U poslijepodnevnim satima svi ljubitelji umjetnosti i vina mogu se opustiti i uživati u kreativnoj radionici "Wine & Paint", gdje će, uz čašu dobrog vina, imati priliku naslikati vlastito umjetničko djelo, uz zabavu i druženje s ostalim sudionicima.

Kotizacija iznosi 25 eura, a broj sudionika je ograničen. Moći će se prošetati do posebno uređenog photo pointa, gdje će posjetitelji moći ovjekovječiti svoj dolazak na Plominsku Belu nedeju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter