donosimo detalje programa

Vikend u Poreču pun događanja – od vinskog festivala do biciklijade i konjičkog natjecanja

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Poreč)

(Foto: Grad Poreč)


Protekli vikend bio je prepun događanja u Poreču. Sve je počelo otvaranjem manifestacije Vinski grad Poreč u čarobnom ambijentu najljepšeg gradskog parka Olge Ban.

(Foto: Grad Poreč)(Foto: Grad Poreč)

Omiljeni Vinski festival koji se po prvi puta ove godine organizira u Poreču, i to od 19. do 29. rujna postaje vinska pozornica mnogim vrhunskim vinima, kako istarskim, tako i hrvatskim te inozemnim. Uz vinsku ponudu, posjetitelji mogu uživati i u gastro ponudi poput President plata sira, Poli doga, te street food kreacijama Međimurskog pileta.

A za sve koji s vinima još uvijek nisu na „ti“ pobrinut će se Cocktail house by Roto dinamic i Lillet s ponudom vrhunskih koktela, te Erdinger s ponudom piva. Za odličnu atmosferu svakog dana zadužen je Jukebox.hr s glazbenom podlogom a DJ će dodatno zagrijati atmosferu vikendom. Radno vrijeme festivala je od 19 sati do 1 iza ponoći.

(Foto: Grad Poreč)(Foto: Grad Poreč)

U petak je na gradskoj tržnici održano posljednje ovogodišnje izdanje Gušti Merkata u organizaciji komunalne tvrtke Usluga Poreč. Središnja atrakcija eventa bilo je pečenje junice teške 270 kilograma koja se cijelu noć pripremala ispred tržnice. Kao i uvijek, porcije su se besplatno dijelile posjetiteljima. Na posljednjem izdanju Gušta Merkata svoje proizvode predstavili su lokalni vinari Brčić i Terzolo, a za ljubitelje piva porečka pivovara Bura Brew nudila je posebne specijalitete.

(Foto: Grad Poreč)(Foto: Grad Poreč)

U subotu u Zelenoj laguni u Poreču održano je predzadnje, 5. kolo Istra kupa u preponskom jahanju, u organizaciji KK Philipos Poreč te uz podršku Grada Poreča-Parenzo. Lijepo vrijeme okupilo je mnogobrojnu publiku i natjecatelje, a maleni gledatelji i zaljubljenici u konje imali su priliku za vrijeme trajanja turnira jahati se na konjima po prekrasnoj Zelenoj Laguni uz stručno vodstvo članova konjičkog kluba. 

Prva rekreativna biciklijada Poreč Loves Bike povodom Europskog dana bez automobila okupila je dvjestotinjak sudionika svih generacija. Grad Poreč-Parenzo, TZ Grada Poreča i Biciklistički klub Poreč kao organizatori za sve su zaljubljenike ovog sporta pripremili dvije biciklističke rute Parenzanom, od 15 i od 30 km, dok je Valamar Bike Center za sudjelovanje u biciklijadi omogućio besplatan najam mehaničkih bicikala, popust za najam električnih bicikala te je na kraju vožnje Valamar sve sudionike počastio ukusnim obrokom.

(Foto: Grad Poreč)(Foto: Grad Poreč)

Porečki rukometaši otvorili su u dvorani Veli Jože svoj osmi nastup u EHF kupu dvjema pobjedama nad turiskim Sport Toto SK. Pred Porečom sada je nastavak natjecanja u Paket24 Premijer ligi i gostovanje kod Sesveta, a europskim utakmicama vraćaju se sredinom listopada.

(Foto: Grad Poreč)(Foto: Grad Poreč)

Nakon bogatog vikenda, ovoga tjedna očekuje nas u četvrtak, 26. rujna i u petak, 27. rujna tradicionalna Smotra istarskih autohtonih proizvoda, na kojoj će svoje proizvode izložiti lokalni OPG-ovi, koji će nuditi tipične istarske proizvode.

(Foto: Grad Poreč)(Foto: Grad Poreč)

U petak, 27. rujna povodom Svjetskog dana turizma, Turistička zajednica grada Poreča svojim sugrađanima i turistima pokloniti će još jednu besplatnu šetnju kroz povijest Poreča „La mula de Parenzo Tours“. Posjetitelji će imati priliku razgledati Poreč, upoznaju ribarsku tradiciju ali i doznati kako je poznati američki pisac Ernest Hemingway povezan s prošlošću ovoga grada. Pozivamo sve zainteresirane da rezerviraju svoje mjesto i pridruže nam se na besplatnoj interpretativnoj šetnji kroz povijest Poreča.

(Foto: Grad Poreč)(Foto: Grad Poreč)

Istoga dana, u Eufrazijevoj bazilici s početkom u 21 sat, održat će se završna večer ovogodišnjih Koncerata u Eufrazijani koncertom Zagrebačkih solista – najuglednijeg hrvatskog komornog ansambla koji oduševljava svijet. Koncert započinje u 21 sat a ulaznice je moguće kupiti putem rezervacijskog sustava.

Od 27. rujna do 12. listopada sportska dvorana Finida ugostiti će međunarodni turnir u hrvanju Valamar Cup.

U subotu, 28. rujna u Poreč se vraća Istria300 i to po četvrti put, privlačeći ambiciozne bicikliste s impresivnim rutama koje prolaze kroz najljepše istarske krajolike. Pod sloganom "Ride Your Limits", Istria300 pretvara Poreč u centar svjetskog biciklizma. Start i cilj ovog cestovnog biciklističkog maratona bit će u Poreču, a na kojem će ove godine nastupiti oko 3.000 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter