STEM udruga za popularni STEM

Projekt Zaklade Istra u finalu izbora za najbolji EU projekt u Hrvatskoj

| Autor: Glas Istre
(Foto Zaklada Istra)

(Foto Zaklada Istra)


Projekt "Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni STEM - STEM udruga za popularni STEM" Zaklade Istra ušao je u finale izbora za najbolji EU projekt u Hrvatskoj. Ovaj izbor prepoznaje projekte koji donose promjene u lokalnim zajednicama, a Zakladin projekt se natječe u kategoriji "Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici".

U provedbi projekta uređen je i opremljen Znanstveni vrt, otvoreni vanjski prostor od 700 m² u užem centru Pule. Za FabLab nabavljena je oprema koja prikazuje cijeli proces recikliranja i ponovne uporabe plastike. Nabavljena je oprema za Centar za popularizaciju znanosti i inovacija IŽ pri Zajednici tehničke kulture Pula, kao i za Matematičko društvo Istra, Društvo za robotiku Istra te Morski obrazovni centar, u vrijednosti od gotovo 63 tisuće eura.

Održane su i radionice i predavanja za predstavnike organizacija civilnog društva i STEM edukatore. Radionice su se fokusirale na kreativno korištenje FabLaba, metode neformalnog podučavanja djece te kreativno razmišljanje u kontekstu obnovljivih izvora energije.

Za djecu i mlade iz cijele Istre organizirano je 200 različitih edukativnih i informativnih aktivnosti s više od 3500 sudionika. Održano je 14 prezentacija meteo-stanice, 48 prezentacija organiziranim grupama djece i mladih po Znanstvenom vrtu, 24 pilot-radionice u Centru za popularizaciju znanosti, 7 radionica Fiscertehnik, 40 prezentacija FabLaba, 24 radionice matematike te 23 predavanja o zapošljavanju u STEM području. Posebno se istaknuo proljetni STEM kamp za djecu i mlade.

Svi koji su prepoznali vrijednost projekta mogu podržati rad glasanjem za "STEM udruga za popularni STEM" na portalu jutarnji.hr. Glasanje traje od 10. do 17. rujna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter