svečani događaj

Održan prijem uspješnih rovinjskih sportaša

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Rovinj)

(Foto Grad Rovinj)


U Multimedijalnom centru Rovinj-Rovigno održan je prijem za uspješne rovinjske sportaše, na kojem su im uručene pohvalnice za iznimna postignuća tijekom protekle godine.

Prijemu su prisustvovali gradonačelnik Marko Paliaga i njegov zamjenik David Modrušan, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević te tajnik Sportske zajednice Grada Rovinja-Rovigno Roberto Krevatin. Ovaj svečani događaj bio je prilika da se odaju priznanja sportašima koji su svojim uspjesima doprinijeli promociji grada.

Gradonačelnik Marko Paliaga posebno je naglasio važnost sporta u lokalnoj zajednici. "Naša zajednica je ponosna na svaki vaš trud, svaku medalju i titulu koju ste postigli. Ovo je prilika da se osvrnemo na godine rada, truda i odricanja, kako vas, tako i svih onih koji stoje iza vas – od trenera do obitelji.

Grad Rovinj dijeli vašu strast prema sportu, te svake godine ulažemo u sportsku infrastrukturu kako bismo vam osigurali najbolje uvjete za treniranje i natjecanje", istaknuo je gradonačelnik. Napomenuo je i kako su ove godine povećane za 25% dotacije Sportskoj zajednici, upravo u korist klubova i sportskih udruga.

Na prijemu su dodijeljene pohvalnice plivaču Tomi Popoviću, koji je osvojio treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske na 50 i 100 metara leptir, te muškoj štafeti koju čine Dino Crnković, Manuel Herak, Matija Mužina i Toni Crnković, koji su osvojili treće mjesto apsolutno u kategoriji na 4x200 metara slobodno. Također, Toni Crnković osvojio je više medalja u juniorskoj i mlađeseniorskoj konkurenciji.

Gradonačelnik je čestitao i Sportsko-ribolovnom klubu "Meduza", koji je osvojio prvo mjesto ekipno na Državnom prvenstvu u ribolovu štapom iz brodice, te Boksačkom klubu "Rovinj-Rovigno", koji je zauzeo drugo mjesto ekipno na Prvenstvu Hrvatske u boksu. Gradonačelnik je zatim svima zaželio puno sreće i uspjeha i u budućnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter