ROVINJ ĆE I OVE GODINE UGOSTITI VRHUNSKE SPORTAŠE

Prvi stiže Dinamo, potom možda i "vatreni"

| Autor: I. RADETIĆ
S VALBRUNE DO SVJETSKOG SREBRA - Trening vatrenih u Rovinju prošle godine

S VALBRUNE DO SVJETSKOG SREBRA - Trening vatrenih u Rovinju prošle godine


I pored čestih kiša i nestabilnog vremena, Valbruna sport i NK Rovinj marljivo rade na uređenju dva travnata nogometna terena i terena s umjetnom travom. To je znak da će Grad Rovinj i   turistička kuća Maistra ove zime ugostiti veći broj nogometnih momčadi.

Veliki su izgledi da zbog idealnih uvjeta i povoljne klime, kao i hotela s pet zvjezdica, Rovinj po peti put ugosti i Hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Upravo iz Grada zaštitnice Svete Eufemije na velika natjecanja odlazili su brojni hrvatski sportaši. Na Olimpijske igre 1996. po zlato u Atlantu iz Rovinja su otišli rukometaši, prošle godine prvi dio priprema za odlazak na SP u Rusiju, gdje je osvojeno drugo mjesto, izbornik Zlatko Dalić odradio je upravo na rovinjskoj Valbruni. "Vatreni" su i prije toga, 2016. godine pred odlazak na EURO, tada pod ravnanjem Ante Čačića, u Rovinju odradili drugi dio priprema. Potom su u Rovinju boravili i 2008. s izbornikom Slavenom Bilićem za utakmicu s Moldavijom te 2012. godine prije odlaska u Poljsku.

Već sredinom siječnja među prvim ekipama u Rovinj stižu nogometaši zagrebačkog Dinama, što je najava da će ljubitelji nogometa u Rovinju imati prilike vidjeti trenutno najbolju ekipu Hrvatske. Sve se to događa upravo kad nogometni klub Rovinj slavi stotu godišnjicu svoga rada. Na raspolaganju sportaši u Rovinju, uz reprezentativni smještaj u rovinjskim hotelima s kompletnim sadržajem, kao što su bazen, sauna i fitnes, imaju prekrasnu stazu za trčanje uz more u parku Zlatni rt, tri nogometna terena na igralištu Valbruna, travnati nogometni teren u Rovinjskom Selu te nekoliko sportskih dvorana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter