najbogatiji program do sada

Na ovogodišnjoj GinIstri preko 50 izlagača iz pet država

| Autor: Glas Istre
(Foto GinIstra)

(Foto GinIstra)


Posljednjeg vikenda u listopadu, 25. i 26. listopada, u Rovinju će se održati treće izdanje GinIstre – najvećeg međunarodnog festivala posvećenog ginu u Hrvatskoj.

I ove godine u Rovinj stižu domaći i međunarodni stručnjaci s brojnim predavanjima, radionicama, panelima, ali i masterclassovima. Na jednom mjestu okupit će se stručnjaci te domaći i strani izlagači koji će u Staroj tvornici duhana imati priliku razmijeniti znanja i iskustva. 

Svoje sudjelovanje potvrdilo je čak 47 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije i Slovačke, a među njima je čak 39 destilera koji će se predstaviti sa 70-ak vrsta ginova. Osim destilera, u Rovinj stižu i proizvođači bačvi, kotlova, a po prvi put stiže i jedna tvornica stakla iz Slovenije koja će predstaviti bogat asortiman čaša i staklenih boca za gin.

Novost na ovogodišnjem festivalu su "Prijatelji festivala" koji će u dnevnom boravku GinIstre predstaviti autohtone istarske proizvode, uključujući likere, maslinova ulja i lokalne gastro specijalitete.

Kada je riječ o glazbenom programu, okupljene će na GinIstri zabavljati Matija Cvek i TBF, čineći ovaj događaj nezaboravnim spojem edukacije i zabave.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter